ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ 1ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ακόμη πιο ανταγωνιστικά τα τιμολόγια του αερίου

* Σύστησε δύο ξεχωριστές εταιρίες Διανομής και Παροχής, εξαπλώνει το δίκτυό της και κοιτά και προς την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2016 14:06
Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των στελεχών της ΕΠΑ Θεσσαλίας στο ξενοδοχείο "Imperial" Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των στελεχών της ΕΠΑ Θεσσαλίας στο ξενοδοχείο "Imperial"

Έτοιμη να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις της απελευθέρωσης αγοράς φυσικού αερίου και το "σπάσιμο" του μονοπωλίου της στα δίκτυα διανομής του, καθώς από 1ης/1/2017 όλοι εμπορικοί πελάτες ανεξαρτήτως κατανάλωσης και από 1ης/1/2018 όλοι οι οικιακοί καταναλωτές, θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα τον προμηθευτή τους, είναι η ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Η εταιρία, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα που επέβαλε ο νόμος 4336/2015, προχώρησε στον νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό της, ιδρύοντας μία νέα εταιρεία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας και μία δεύτερη Εταιρεία Παροχής Αερίου πανελλαδικής εμβέλειας για τη δραστηριότητα της εμπορίας και της προμήθειας. Επί της ουσίας η ΕΠΑ Θεσσαλίας παραμένει μόνο ως εμπορική εταιρεία που θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο τη λιανική και στην οποία οι καταναλωτές, όπως ακριβώς και σήμερα, θα πληρώνουν τους λογαριασμούς τους ενώ οι δύο εταιρίες εκτός από διαφορετικά νομικά πρόσωπα θα είναι και λειτουργικά διαχωρισμένες, σε ότι αφορά στα κτίρια, στην εταιρική ταυτότητα και στο ανθρώπινο δυναμικό.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Federico Regola και ο αναπλ. γενικός διευθυντής της Λεωνίδας Μπακούρας ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους της Θεσσαλίας για τους στρατηγικούς στόχους των δύο νέων εταιριών, τα σχέδια επεκτάσεων του δικτύου, το επιχειρησιακό πλάνο τους και την πορεία διείσδυσης του φυσικού αερίου στην περιφέρεια ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία και την πίστη πως θα καταστήσουν ακόμη περισσότερο ελκυστική για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις τη χρήση του φυσικού αερίου, ανέδειξαν τα οφέλη που θα προκύψουν από την ένταξη προγραμμάτων επιδοτήσεων στο νέο ΕΣΠΑ και άφησαν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο η νέα εταιρία να μπει και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Επισημαίνοντας πως το φυσικό αέριο εξακολουθεί να είναι το πιο οικονομικό, ανταγωνιστικό και αποδοτικό καύσιμο, καθώς συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του 54% των καταναλωτών της Θεσσαλίας και 84.500 συνολικά πελάτες, τόνισαν πως η εξοικονόμηση των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των Δημοτικών-Δημοσίων κτιρίων από τη χρήση του έναντι των ανταγωνιστικών μορφών ενέργειας, ήταν ιδιαίτερα σημαντική και το 2016, καθώς σήμερα η τιμή του είναι κατά 39% χαμηλότερη σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου του 2017 αναμένεται περαιτέρω μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη διακύμανση των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών, καθώς σύμφωνα με τον ν. 4389/2016 μειώνεται ο ΕΦΚ για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης για οικιακή χρήση.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

Κάνοντας ιστορική αναφορά στην εξέλιξη της εταιρείας η οποία ιδρύθηκε το 2.000 ο κ. Μπακούρας στάθηκε ιδιαίτερα στις επενδύσεις που ξεπερνούν τα 105 εκ. ευρώ και στην αυξητική τάση των νέων συνδέσεων, που ξεπέρασαν και φέτος τις 4.150!

Βάσει του 5ετούς προγράμματος ανάπτυξης που κατήρτισε η νεοσύστατη "ΕΔΑ ΘΕΣΣ" προβλέπεται η κατασκευή νέων δικτύων φυσικού αερίου σε υφιστάμενες και νέες περιοχές της Θεσσαλίας μήκους 184 km με ύψος επενδύσεων 32,1 εκ. €. Οι νέες περιοχές ανάπτυξης του Δικτύου Διανομής, οι οποίες αναμένεται να τροφοδοτηθούν εντός του 2017 είναι: Τύρναβος, Ελασσόνα, Καλαμπάκα και Βελεστίνο. Για την περίοδο 2018-2021 ο προγραμματισμός της εταιρείας στοχεύει στην τροφοδότηση των περιοχών: Αγιάς, Παλαμά, Σοφάδων, Μουζακίου, Δήμου Τεμπών, Νέας Αγχιάλου και Φαλάνης.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ

Με κομβικό σημείο αναφοράς την 1η Ιανουαρίου 2017 η νέα εταιρία Προμήθειας Αερίου υπό την επωνυμία "ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας" με προίκα 260.000 πελάτες και με στόχο για το τέλος του 2017 να ξεπεράσουν τους 274.000, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

"Η νέα εταιρία που προκύπτει από την συγχώνευση της τρέχουσας δραστηριότητας πωλήσεων και προμήθειας αερίου στην Θεσσαλονίκη και την Θεσσαλία, θα είναι πιο δυνατή, αξιόπιστη και αποδοτική και έτοιμη να αντιμετωπίσει της μελλοντικές προκλήσεις της αγοράς" τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος σκοπός της νέας εταιρίας Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας παραμένει η διατήρηση και αύξηση των πελατών στις δύο περιοχές ενώ παράλληλα θα αναπτύσσει τις δραστηριότητες της σε όλη την ελληνική επικράτεια. Στόχος της παραμένει η επέκταση των προσφορών στους πελάτες με ένα ευρύ φάσμα ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών, η διασφάλιση μίας ευέλικτης και αποδοτικής εταιρικής λειτουργίας στα πρότυπα των μοντέρνων ενεργειακών εταιριών, η παροχή ποιότητας υπηρεσιών προς τους τελικούς πελάτες (epos, ηλεκτρονικές υπηρεσίες, εφαρμογές κτλ) και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης σε «One-Stop service» για τους νέους καταναλωτές φυσικού αερίου (από την αίτηση για σύνδεση έως την τελική ενεργοποίηση και τιμολόγηση). Ο νέος τηλεφωνικός αριθμός εξυπηρέτησης πελατών πλέον θα είναι το 18321 ενώ παραμένουν τα γνωστά τέσσερα γραφεία εξυπηρέτησης πελατών στις Θεσσαλικές πόλεις.

Του Γιώργου Νούλη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass