ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ… ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Αρχισαν νωρίτερα οι εκπτώσεις στη Λάρισα

* Ανοικτά θα είναι την Κυριακή 15 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα -

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2017 13:54

Με τη γνωστή πρακτική… των προσφορών, λίγες ημέρες πριν την έναρξή τους, εμπορικά καταστήματα της Λάρισας, άνοιξαν και φέτος ανεπισήμως τον χορό των χειμερινών εκπτώσεων.

Πολυεθνικές και εγχώριες αλυσίδες κυρίως καλυπτόμενες πίσω από τον νόμο που απελευθέρωσε τις προσφορές υπό την προϋπόθεση να μη ξεπερνούν το 50% των προσφερόμενων ειδών τους, συνεχίζουν μια τακτική που και τον θεσμό των εκπτώσεων ευτελίζει και τις ισορροπίες στη λειτουργία της αγοράς, διαφοροποιεί… καθώς δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, να σημειώσουμε πως οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου ενώ σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά, οι επιχειρηματίες της Λάρισας, έχουν τη δυνατότητα την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου, στις 15 Ιανουαρίου δηλαδή, να ανοίξουν τα καταστήματά τους. Κάτι βέβαια που θα αξιοποιηθεί και φέτος…

Όπως είναι γνωστό κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται, εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Εννοείται πως ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής και σε περίπτωση ελέγχου, εφόσον δεν διαπιστωθεί παρατυπία, οι κυρώσεις είναι αυστηρές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass