"ΠΟΔΑΡΙΚΟ" ΜΕ 23.300 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ - ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2012-2016

Αγριες διαθέσεις δείχνει και φέτος η εφορία

* Έσοδα 4,61 δισ. στο 11μηνο του 2016 από τις ρυθμίσεις οφειλών και τις κατασχέσεις

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2017 13:00

Άγριες διαθέσεις με το… καλημέρα του νέου χρόνου δείχνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, δίνοντας εντολή για ελέγχους με έμφαση στην τελευταία πενταετία.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Γ. Πιτσιλής, μέσα στους μήνες που ακολουθούν θα πρέπει να ολοκληρωθούν 3.500 πλήρεις φορολογικοί έλεγχοι- δηλαδή «ξεσκόνισμα» σε ό,τι κινείται στα λογιστικά βιβλία των ελεγχόμενων- καθώς και άλλοι 19.800 μερικοί έλεγχοι, όχι μόνο από τις αιχμές του δόρατος του ελεγκτικού μηχανισμού, δηλαδή τα Κέντρα Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου και Μεγάλων Επιχειρήσεων, αλλά κι από τις Δ.Ο.Υ.

Με φόντο το μπαράζ των δικαστικών αποφάσεων, που απειλούν να «ξηλώσουν» εκατοντάδες ή χιλιάδες εκθέσεις ελέγχων αλλά και να ακυρώσουν τον ελεγκτικό σχεδιασμό, λόγω ακύρωσης των παρατάσεων παραγραφής υποθέσεων προ του 2005, το βάρος αυτών των 23.300 ελέγχων θα πέσει στο διάστημα 2012- 2016. Συγκεκριμένα, το 60% των ελέγχων θα καλύψει αυτήν την πενταετία, η οποία στην πραγματικότητα είναι το χρονικό διάστημα της μεγάλης οικονομικής κρίσης, της νέας φυγής κεφαλαίων και της έξαρσης της μικρομεσαίας φοροδιαφυγής λόγω της διάλυσης των φοροελεγκτικών μηχανισμών.

"ΖΕΣΤΟ" ΧΡΗΜΑ

Στο μεταξύ στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2016 η ΓΓΔΕ μέσω ρυθμίσεων και κατασχέσεων κατάφερε να εισπράξει από τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 4,61 δισ. ευρώ, όταν ολόκληρο το 2015 είχαν εισπραχθεί 3,86 δισ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα των 81,558 δισ. ευρώ οι εισπράξεις από τις αρχές του 2016 ανέρχονται σε 2,329 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τον ετήσιο στόχο των 2 δισ. ευρώ. Από τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 12,628 δισ. ευρώ, τα οποία δημιουργήθηκαν από την αρχή του 2016 μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο, έχουν εισπραχθεί 2,322 δισ. ευρώ. Από τα 12,628 δισ. ευρώ «φρέσκες» ληξιπρόθεσμες οφειλές τα 10,918 δισ. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι στην εφορία στο 11μηνο.

Μόνο τον Νοέμβριο, μήνα κατά τον οποίο τα έσοδα βρέθηκαν πάνω από τον στόχο, οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους 851 εκ. ευρώ. Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι ο όγκος των φορολογικών επιβαρύνσεων είναι τέτοιου μεγέθους που επιτρέπει την παράλληλη εντυπωσιακή αύξηση των εισπράξεων αλλά και των φόρων που μένουν απλήρωτοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass