ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΛ

Ο χιονιάς παρέλυσε την αγορά της Λάρισας

* Αποδιοργανώθηκαν οι οικονομικοί ρυθμοί της πόλης - Ελάχιστες οι συναλλαγές σε τράπεζες και εφορίες

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2017 14:02

Στο έλεος του χιονιά και της σφοδρής χιονόπτωσης που αποδιοργάνωσε τους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης παραδόθηκε χθες η αγορά της Λάρισας.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την αγορά, καθώς από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις και την ώρα που ο φετινός Ιανουάριος είναι φορτωμένος με φορολογικές υποχρεώσεις και επιβαρύνσεις για τα νοικοκυριά, η οικονομική δραστηριότητα του τόπου παρέλυσε…  

Ελάχιστοι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων δεν άνοιξαν το πρωί ενώ ακόμη και αυτοί που άνοιξαν στέκονταν στην πόρτα και περιμένουν να περάσει η ώρα για να κλείσουν, αφού στους δρόμους δεν κυκλοφορούσε ψυχή.

Οι δρόμοι ακόμη και σε κεντρικά σημεία, ήταν δύσκολο να πατηθούν και με δεδομένη την επιδείνωση του καιρού το άνοιγμα των καταστημάτων είναι «μια εντελώς περιττή κίνηση» με τη διοίκηση του εμπορικού συλλόγου, από τις 10.30 το πρωί να συστήνει στα μέλη του να τα κρατήσουν κλειστά και τις απογευματινές ώρες.

"Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και της πυκνής χιονόπτωσης, που δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις και γενικότερα τη λειτουργία της αγοράς το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας προτείνει τα εμπορικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά σήμερα το απόγευμα της 11 Ιανουαρίου" σημειωνόταν στην ανακοίνωση της γραμματείας του συλλόγου. "Δεν έχει νόημα να είμαστε ανοιχτοί, γιατί το χιόνι είναι παρά πολύ και πήραμε απόφαση ομοφώνως να προτείνουμε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα" δήλωσε ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Γιώργος Τσιαπλές.

Την ίδια στιγμή τράπεζες και εφορίες δέχτηκαν ελάχιστους συναλλασσόμενους καθώς οι πολίτες προτίμησαν να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους και να μεταθέσουν χρονικά την διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Οι συναλλαγές στις εφορίες ολοκληρώθηκαν κανονικά στις 2.30 μμ ενώ κάποιοι ιδιοκτήτες οχημάτων έσπευσαν και χθες να καταθέσουν τις πινακίδες χωρίς να γνωρίζουν ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν. Και αυτό γιατί η παράταση που δόθηκε μέχρι και αύριο Παρασκευή λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων αφορά μόνο την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2017 και όχι την κατάθεση πινακίδων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass