Ερχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2017 8:15 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Ιαν 2017 11:00


Τον θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να φέρει με σχετικό νομοθέτημα η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πρακτικές με τα αποκλεισμένα ειρηνοδικεία.  Πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, αναφέρουν πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής έχει έτοιμο το σχετικό νομοθέτημα, ενώ η πλατφόρμα που ετοιμάζεται, αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία τους επόμενους μήνες.

Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι η προδικασία για τους πλειστηριασμούς θα ισχύει ως έχει, ωστόσο η έδρα του πλειστηριασμού -που θα γίνεται ηλεκτρονικά- θα είναι το γραφείο του συμβολαιογράφου και όχι το Ειρηνοδικείο.
Ακόμα, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής όχι μόνον μίας σφραγισμένης προσφοράς, αλλά πολλών, προκειμένου να επιτυγχάνεται το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πλειστηριασμοί ακινήτων με ηλεκτρονικό τρόπο θα διενεργούνται όχι μόνο κάθε Τετάρτη, όπως γίνεται σήμερα, αλλά και Πέμπτη και Παρασκευή. Επίσης, με το νέο σύστημα θα μπορούν να μετέχουν και ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό, ενώ επειδή αυξάνεται ο αριθμός των συμμετεχόντων θα προβλέπεται και η επιβολή ειδικού τέλους συμμετοχής..

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass