ΣΕΤΚΕ: Ζητά την τροποποίηση του Καταστατικού του ΣΕΤΕ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2017 18:07

Προτεραιότητα θεωρεί η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) την τροποποίηση του καταστατικού του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), προκειμένου να διασφαλίζονται τα συμφέροντα του συνόλου των κλάδων που ανήκουν σε αυτόν.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΣΕΤΚΕ σε ανακοίνωσή της, ο ΣΕΤΕ " συνεχίζει να λειτουργεί ως ένα κλειστό lobby, παρά το γεγονός ότι με τον ν. 4144/2013 έχει οριστεί ως κοινωνικός εταίρος σε θέματα τουρισμού απέναντι στην Πολιτεία. Και αυτό αποδείχτηκε, για ακόμα μια φορά, με τη στάση που επιδεικνύει στο αίτημα της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος για τροποποίηση του καταστατικού του Συνδέσμου. Ένα πάγιο αίτημα των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, το οποίο έθεσε ως θέμα η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Ε".Η Συνομοσπονδία ζητάει τη δίκαιη τροποποίηση του καταστατικού με ανακατανομή των εδρών, ανάλογα με τη δυναμικότητα των μελών του κάθε φορέα. Με τον τρόπο αυτό, επιδιώκει την αποτελεσματική εκπροσώπηση του κλάδου την ουσιαστική συμμετοχή του στις συζητήσεις του Σ.Ε.Τ.Ε. ως κοινωνικού εταίρου σε θέματα τουρισμού με την Πολιτεία.Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, "η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., αφενός δεν καλείται να καταθέσει τις προτάσεις της σε καίρια ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό και απασχολούν τα μη κύρια τουριστικά καταλύματα, αφετέρου ο Σ.Ε.Τ.Ε., σε κάποιες περιπτώσεις όπως η βραχυπρόθεσμη μίσθωση ακινήτων, στηρίζει την παραοικονομία και λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματιών – μελών της."Καταλήγοντας, η ΣΕΤΚΕ τονίζει ότι αν "ο Σ.Ε.Τ.Ε. συνεχίσει να «σφυρίζει» αδιάφορα, καλεί την Πολιτεία να επανεξετάσει το θέμα του κοινωνικού εταίρου σε θέματα τουρισμού."

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass