ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΕΤΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

Φοροκυνηγητό σε όσους χρωστούν στην εφορία

Δημοσίευση: 04 Απρ 2017 10:50

Χιλιάδες έλεγχοι σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. 97.000 τηλεφωνικές οχλήσεις σε όσους χρωστούν προκειμένου να συμμορφωθούν οικειοθελώς, ηλεκτρονική «δαγκάνα» στους φοροφυγάδες. Αποστολή ανά δίμηνο ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπενθύμισης δόσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών σε μικροοφειλέτες παλιότερων ετών. «Μαύρη λίστα» για όσους είναι κατ' εξακολούθηση φοροδιαφεύγοντες.

Είναι ορισμένα από τα μέτρα που θα θέσει σε εφαρμογή το 2017 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την έκθεση για τους στόχους της ΑΑΔΕ.

Ενημερωτικό σημείωμα για τον απολογισμό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε) για το 2016 και τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της νεοσύστατης Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) για το 2017, εξέδωσε ο Γιώργος Πιτσιλής. Οπως αναφέρει: «Θεμελιώδης στόχος μας είναι να εδραιώσουμε σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πολίτες και την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, η ετήσια έκθεση απολογισμού αποσκοπεί, πέραν της υποχρέωσης της Α.Α.Δ.Ε. για λογοδοσία στη Βουλή των Ελλήνων, στη διαφάνεια, στην προβολή του έργου της αλλά και στον εντοπισμό των αστοχιών και αδυναμιών της.

 Για το έτος 2017 η Α.Α.Δ.Ε. δίνει βαρύνουσα σημασία σε δραστηριότητες για την υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθοι στόχοι και δράσεις για το έτος 2017:

• Συμμόρφωση των φορολογουμένων που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές, σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, κατόπιν εφαρμογής κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου και είσπραξη τουλάχιστον 35% των εν λόγω οφειλών, μετά από δράσεις της Δ.Φ.Σ.

•Υποβολή περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α των ενεργών υπόχρεων σε ποσοστό τουλάχιστον 97%, διενέργεια τουλάχιστον 97.000 τηλεφωνικών επικοινωνιών, από το τηλεφωνικό κέντρο της Δ.Φ.Σ.

 •Αποστολή ανά δίμηνο ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπενθύμισης δόσεων βάσει δηλώσεων, πριν να καταστούν αυτές ληξιπρόθεσμες.

•Αποστολή ανά δίμηνο ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπενθύμισης δόσεων βάσει δηλώσεων και υπενθύμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε μικροοφειλέτες παλιότερων ετών.

•Υλοποίηση μητρώου καταγραφής και παρακολούθησης φορολογουμένων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσής τους.

 •Εισπράξεις προ επιστροφών φόρων 32,783 δισ. €., εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από Τελωνεία 12,7 δισ.

•Επιστροφές 3,289 δισ. για εκκρεμείς αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά την 30/04/2016.

•Εισπράξεις 2,7 δισ. έναντι του παλαιού ληξιπρόθεσμου χρέους της φορολογικής διοίκησης.

 •Διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα του Κτηματολογίου για λήψη πληροφοριών ιδιοκτησίας.

 •Βελτίωση διαδικασίας σχετικά με την αυτοματοποιημένη πίστωση οφειλών Δ.Ο.Υ. από τις εισπράξεις των Ταυτοτήτων Οφειλής Κατασχετηρίου εις χείρας τρίτων.

 •Διενέργεια 23.300 ελέγχων, Βεβαίωση τουλάχιστον 3,96 δισ., διενέργεια τουλάχιστον 39.000 μερικών επιτόπιων (προληπτικών) και στοχευμένων ελέγχων από Δ.Ο.Υ. και Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., με στόχο τον περιορισμό των φαινομένων παραβατικότητας.

 •Διενέργεια 50.000 τελωνειακών ελέγχων δίωξης για τον περιορισμό φαινομένων λαθρεμπορίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass