ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ

Έως 20 Μαΐου ο ειδικός φόρος ακινήτων

* Έλεγχοι της εφορίας σε αγοραπωλησίες συμβολαίων την περίοδο 2001 – 2011

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 7:05

Ηλεκτρονικά στο Taxisnet θα γίνει η υποβολή της δήλωσης Ειδικού Φόρου Ακινήτων έτους 2017 από τις επιχειρήσεις - ιδιοκτήτριες ακινήτων. Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, οι δηλώσεις στο TAXISnet θα υποβάλλονται μέχρι τις 20 Μαΐου ενώ ο φόρος καταβάλλεται εντός προθεσμίας τριών εργάσιμων ημερών από την υποβολή της δήλωσης.

Έτσι στην περίπτωση που μια χρεωστική δήλωση υποβληθεί στις 5 Μαΐου θα θεωρείται εμπρόθεσμη η πληρωμή της έως και 10 Μαΐου 2015 και όχι έως την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Στο μεταξύ αναδρομικό χαράτσι θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία όσοι αγόρασαν ακίνητα την περίοδο 2001 – 2011 και δήλωσαν στην εφορία τη χαμηλότερη αντικειμενική αξία (αντί της πραγματικής εμπορικής), για να πληρώσουν λιγότερο φόρο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα 2001 – 2011 έχουν κατασκευαστεί 182.103.538 τ.μ. Αν με μια μετριοπαθή προσέγγιση το επιπλέον τίμημα ήταν 1.000 ευρώ το τ.μ. τότε για τα 182.103.538 τ.μ. που κατασκευάστηκαν το επιπλέον τίμημα ξεπερνά το ποσό των 182 δισ. ευρώ! Η εφορία θα κάνει διασταυρώσεις ανάμεσα στο τίμημα που δηλώθηκε και στο ποσό που πληρώθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό του εργολάβου (εμπορική – πραγματική αξία).

Εάν υπάρχει διαφορά, τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο μεταβίβασης αναδρομικά για το τίμημα της αξίας της συναλλαγής που δεν δηλώθηκε στην Εφορία. Στις δαγκάνες της Εφορίας κινδυνεύουν να πιαστούν όσοι πούλησαν και αγόρασαν ακίνητο την εποχή των παχιών αγελάδων, όταν δηλαδή ήταν κοινό μυστικό ότι στα συμβόλαια αναγράφονταν η πολύ μικρότερη αντικειμενική αξία, παρότι τα στεγαστικά δάνεια που χορηγούνταν επί της πραγματικής και πολύ υψηλότερης αξίας.

Το κόλπο ήταν γνωστό για χρόνια και μέχρι και το Δημόσιο παρείχε εκπτώσεις φόρου για τα στεγαστικά δάνεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass