ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΚΟΜΒΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ο αυτοκινητόδρομος απέκλεισε Κ. Ολυμπο και Κίσσαβο

* Την παρέμβαση του Επιμελητηρίου Λάρισας και της Περιφέρειας ζητά το δίκτυο ΟΛ.ΚΙΣ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2017 22:15

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να αρθούν… οι στρεβλώσεις και οι ελλείψεις στο νέο αυτοκινητόδρομο στην Κοιλάδα των Τεμπών, που θίγουν άμεσα τους επαγγελματίες του τουρισμού του κάτω Ολύμπου και Κισσάβου, ζητά το Δίκτυο ΟΛ.ΚΙΣ.

Ο πρόεδρος του δικτύου και υπεύθυνος του τουρισμού του επιμελητηρίου Λάρισας Νίκος Ντάγκας ζητά τη συνδρομή του φορέα και του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας προκειμένου να υπάρξουν ειδικές σημάνσεις και ένας πλήρης οδικός κόμβος στον Πυργετό.

Αναδεικνύοντας το πρόβλημα ο κ. Ντάγκας σε επιστολή τους επισημαίνει τα εξής:

  " Θα ήθελα να γνωστοποιήσω ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με το άνοιγμα της καινούργιας διαδρομής στον αυτοκινητόδρομο. Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το άνοιγμα της νέας διαδρομής από την Κοιλάδα των Τεμπών μέχρι τον Πλαταμώνα. Πρόκειται για σύγχρονο έργο που θα δημιουργήσει και θα δώσει νέες προοπτικές στις μεταφορές, πρόσθετη υπεραξία στα προϊόντα, στην ασφάλεια για όλες τις παραγωγικές τάξεις και τους ταξιδιώτες.

Όμως, εδώ και χρόνια, είχαμε επισημάνει την αναγκαιότητα ενός ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό για να υπάρχει η εύκολη προσβασιμότητα σε μια μεγάλη περιοχή, πολλών προϊόντων και ενός ιδιαίτερου και αυθεντικού προορισμού. Μάλιστα είχε γίνει και διαβούλευση στον χώρο του Επιμελητήριου για αυτόν τον λόγο με την συμμετοχή όλων των φορέων και των επαγγελματικών ενώσεων. Πήραμε επανειλημμένα διαβεβαιώσεις από όλες τις κυβερνήσεις και από όλους τους υπουργούς που μεσολαβήσαν σε όλη αυτήν την διάρκεια αποπεράτωσης του έργου. Επίσης "ενοχλήσαμε" και πιέσαμε όλες τις τοπικές αυτοδιοικήσεις αυτά τα χρόνια προς αυτήν την κατεύθυνση. Το έργο τελείωσε, ο δρόμος άνοιξε και πάλι έχουμε μια νέα διαβεβαίωση ότι θα γίνει πλήρης κόμβος! Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι σημαίνει αυτό το πότε.

Την πρώτη εβδομάδα που παραδόθηκε και δυστυχώς για εμάς τους επαγγελματίες του τουρισμού, συνέπεσε σε μια περίοδο απόδρασης για πολλούς και σε ημέρες μεγάλης επισκεψιμότητας όλης της ευρύτερης περιοχής, του ορεινού όγκου αλλά και της παραθαλάσσιας ζώνης. Με αποτέλεσμα ,κάποιοι δεν ήρθαν και από τους επισκέπτες που ήρθαν οι περισσότεροι χάθηκαν κάνοντας και πολλή περισσότερη ώρα και περισσότερα χιλιόμετρα και μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Οι λόγοι μάλλον είναι προφανείς.

Η έλλειψη του κόμβου είναι αποτρεπτική, η μηδενική σήμανση στον κόμβο του Πλαταμώνα για τα παράλια αλλά και για τους ορεινούς όγκους του Κάτω Ολύμπου και του Κισσάβου ήταν καταστροφική για αυτές τις ημέρες, δημιουργώντας μάλιστα μια μέγιστη ταλαιπωρία και έναν εκνευρισμό, αλλά και η έλλειψη ενημέρωσης που δεν σχεδιάστηκε κατέγραψαν ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι είναι εύκολα κατανοητό, τι σημαίνει αυτό σε μια περίοδο με τέτοια οικονομική κρίση για όλους τους επαγγελματίες αυτός ο αποκλεισμός.

Πιστεύουμε ότι τα μεγάλα έργα σχεδιάζονται για όλους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν γίνονται για τα εγκαίνια και μόνο, αλλά υλοποιούνται για να βοηθήσουν και τις παραγωγικές ομάδες και όχι για τον αφανισμό τους. Πραγματικά στην συγκυρία που βιώνουμε και στον αγώνα που δίνουν πολλές επιχειρήσεις δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής για άλλες πολιτικές υποσχέσεις.

Γι αυτό ζητάμε από το Επιμελητήριο να κάνει άμεσα γνωστό, το πρόβλημα στην Περιφέρεια, στην εταιρεία του αυτοκινητοδρόμου και το αρμόδιο υπουργείο για:

- Άμεση τοποθέτηση σήμανσης στον κόμβο του Πλαταμώνα για έξοδο προς την περιοχή.

- Σήμανση στον ημικόμβο του Πυργετού πιο εμφανή και έντονη.

- Σήμανση κάτω από τον κόμβο του Πυργετού προς όλες τις κατευθύνσεις.

- Πρόσθετη σήμανση από Αθήνα.

- Ενημέρωση με φυλλάδια-χάρτη στα διόδια για τις εξόδους(όπως τα φυλλάδια για δωρεάν καφέ)

- Πίεση για την γρήγορη ολοκλήρωση ενός πλήρη κόμβου στον Πυργετό.

Ας σημειωθεί δε για το κατεπείγον, καθώς έχουμε μπροστά μας ένα άλλο τριήμερο μιας άλλης μεγάλης απόδρασης και ότι ξεκινούν να έρχονται και οι πρώτοι οργανωμένοι τουρίστες. Το πλήγμα θα είναι μεγάλο αν άμεσα δεν γίνει κάτι. Και σίγουρα πολλοί συνάδελφοι, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα «μνημονίων» δεν θα αντέξουν υποσχέσεις και επιδερμικές λύσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass