ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΕΣΕΕ ΚΑΙ ΓΣΕΒΕΕ ΓΙΑ ΤΟN ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

"Σχέδιο εξόντωσης των μικρών επιχειρήσεων"…

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2017 7:14

Την αντίθεσή τους για την επικείμενη αλλαγή στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, που φέρεται ως προαπαιτούμενο στο κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές εξέφρασαν έμποροι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες

Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, η έμμεση αύξηση των ασφαλίστρων για τους ελευθέρους επαγγελματίες και επιτηδευματίες προέκυψε αιφνιδιαστικά από την απαίτηση των δανειστών να μην αφαιρούνται ως δαπάνες από το εισόδημα οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβλήθηκαν το προηγούμενο έτος. Πρακτικά, αυτό, σημειώνει η ΕΣΕΕ, ανατρέπει τους μέχρι σήμερα υπολογισμούς, αφού συγκριτικά με τις εισφορές του 2017 δημιουργούνται νέες επιβαρύνσεις της τάξεως του 18% και 37% για το 2018 και 2019 αντίστοιχα.  Η ΕΣΕΕ σχεδιάζει να θέσει το θέμα αυτό στον διάλογο που πραγματοποιεί με το υπουργείο Εργασίας, γύρω από την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν διαπιστωθεί στη λειτουργία του ΕΦΚΑ.

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ

«Η μικρή και η μεσαία επιχειρηματικότητα πλήττεται για άλλη μια φορά, μέσα από την αναπάντεχη αναμόρφωση του υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών» σημειώνεται από την πλευρά της η ΓΣΕΒΕΕ. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Μετά την εισαγωγή του μέτρου για την απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ένα επαχθέστερο μέτρο έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της στοχοθεσίας εγχώριων και αλλοδαπών συμφερόντων: η μικρή και η μεσαία επιχειρηματικότητα πλήττεται βάναυσα για άλλη μια φορά, μέσα από την αναπάντεχη αναμόρφωση του υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Η νέα ρύθμιση έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στην εθνική οικονομία. Οι θεσμοί, που διαρρήγνυαν όλους τους προηγούμενους μήνες τα ιμάτια τους για την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και τη μειωμένη προσέλκυση επενδύσεων, πρωταγωνιστούν σε ένα ιδιότυπο πόλεμο απέναντι στις εγχώριες μικρές επιχειρήσεις. Δεν εξηγείται αλλιώς η σπουδή να ζητήσουν νέες παρεμβάσεις στο ύψος των εισφορών, ενώ παράλληλα συνομολογούν περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο. Ουσιαστικά, μέσα από την εξόντωσή των μικρών επιχειρήσεων επιδιώκουν τον τελικό στόχο, τη αναδιανομή του μεριδίου αγοράς σε συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων».

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι οποιαδήποτε, ακόμη και οριακή επιβάρυνση στις επιχειρήσεις, οδηγεί στην ερημοποίηση του παραγωγικού ιστού, την έξοδο από το επάγγελμα, τον πολλαπλασιασμό φαινομένων άτυπης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Καλεί δε την κυβέρνηση να αποσύρει αυτήν τη ρύθμιση και επιφυλάσσεται για δράσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass