ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΔΥΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΣΛ

Οι υποψήφιοι των εκλογών στους εμπόρους

* Ολοκληρώνεται σήμερα στον νομό και σε όλη τη Θεσσαλία το δεκαήμερο των εαρινών εκπτώσεων…

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2017 7:30

Στη σκιά των κινητοποιήσεων για τις Κυριακές και με ανοικτά κρίσιμα μέτωπα για την επιχειρηματικότητα θα διεξαχθούν τέλη του μήνα οι εκλογές στο ΕΣΛ   Σε προεκλογική τροχιά για την ανάδειξη νέων διοικητικών οργάνων, σε μια

περίοδο που το οργανωμένο εμπόριο βρίσκεται σε κινητοποιήσεις γύρω από την κυοφορούμενη απελευθέρωση της λειτουργίας της αγοράς και τη διεύρυνση του αριθμού των Κυριακών αλλά και με πολλά ακόμη ανοικτά "μέτωπα" εισέρχεται ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας. Η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης που θα ανοίξει το δρόμο για την εκλογή της νέας διοίκησης και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας (ΟΕΜΕΘ) για την επόμενη τριετία ξεκίνησε ενώ εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως οι συνδυασμοί και τα ονόματα των υποψηφίων, που θα μετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει η γενική συνέλευση για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής, που θα δρομολογήσει τις διαδικασίες, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 11/5. Αν δεν υπάρξει απαρτία, τότε θα επαναληφθεί στις 18 Μαΐου και αν δεν γίνει και αυτή, η συνέλευση θα γίνει στις 25 Μαΐου. Το πιθανότερο είναι οι δύο πρώτες συνελεύσεις να μη γίνουν, οπότε οριστικά η συνέλευση να γίνει στις 25 του μηνός, στις 6.30 το απόγευμα στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου  και οι εκλογές το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη 29 και 30 Μαΐου.
 Σημειώνεται πως η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για το 9μελές Δ.Σ., την Ελεγκτική Επιτροπή και για τους αντιπροσώπους στην Θεσσαλική Ομοσπονδία, έληξε την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε", στις εκλογές θα μετάσχουν και πάλι οι δύο γνωστοί συνδυασμοί, το "Εμπόριο - Ανάπτυξη" και η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων".  
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
"ΕΜΠΟΡΙΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ"
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού "Εμπόριο - Ανάπτυξη" πλην του Γιώργου Τσιαπλέ, που όπως δήλωσε στη πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση των μελών, δεν θα είναι υποψήφιος για το Δ.Σ. αλλά για τη Θεσσαλική Ομοσπονδία Εμπορίου, στην πλειοψηφία τους είναι οι ίδιοι που μετείχαν και στις εκλογές του 2014.  
* Συγκεκριμένα για το ΔΣ υποψήφιοι θα είναι οι εξής: Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Αποστολία  Αστάρα, Γεώργιος Βακάλης, Χρήστος Γενιτσεφτσής,  Κωνσταντίνος Γκουντέλος, Παναγιώτης Γούναρης,  Ζωή Ευαγγέλου, Κωνσταντίνος Ευσταθίου, Δημήτριος Καρατέγος,  Αναστάσιος Λαμπράκης, Ελένη Λιάγκουρα, Αθανάσιος Μαργαρίτης, Σπυριδούλα Μπουρνάκα, Χρήστος Παπακωνσταντίνου, Μανώλης Παπανικολάου, Ιωάννης Σίνης, Τηλέμαχος Σφόρτσος, Αθανάσιος Τσικνής, Ελένη Φιλιππίδου και Χρήστος  Φιλιππόπουλος.   
* Οι υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή θα είναι πέντε και συγκεκριμένα οι: Κωνσταντίνος Βαλιώτης, Σταυρούλα Καραγεώργου, Δημήτριος Ναζάρης, Γεώργιος Σιδέρης και  Παναγιώτης Φιλίππου.      
 * Οι  υποψήφιοι του συνδυασμού για την Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας θα είναι συνολικά 23 και συγκεκριμένα οι: Γιώργος Τσιαπλές,  Αποστολία   Αστάρα, Βακάλης Γεώργιος, Βαλιώτης Κωνσταντίνος, Γενιτσεφτσής Χρήστος, Γκουντέλος Κωνσταντίνος,     Γούναρης Παναγιώτης, Ευαγγέλου Ζωή, Ευσταθίου Κωνσταντίνος,  Καρατέγος Δημήτριος, Λαμπράκης Αναστάσιος, Λιάγκουρα Ελένη, Μαργαρίτης Αθανάσιος,  Μπουρνάκα Σπυριδούλα, Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, Παπακωνσταντίνου Χρήστος, Παπανικολάου Εμμανουήλ, Σίνης Ιωάννης, Σφόρτσος Τηλέμαχος, Τσικνής Αθανάσιος,  Φιλιππίδου Ελένη, Φιλιππόπουλος Χρήστος και Φιλίππου Παναγιώτης.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ"  
* Οι υποψήφιοι του δεύτερου συνδυασμού, Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" για το νέο 9μελές Δ.Σ. του συλλόγου θα είναι οι: Σάκης Βράκας, Ελένη Βουλάλα, Βασίλειος Σταμουλάκης, Αναστάσιος Γκούθας, Περικλής Καζαντζίδης, ΄Αγης Τριγάζης, Παναγιώτης  Σπάθας, Γιώργος Καραβίδας, Πέτρος Κρίκης, Άγγελος Μαυρογιάννης, Αιμίλιος Γίτσης, Κώστας Σακελλαρίου, Νίκος Γκαρέλιας, Σωτήρης Βαβλέκης, Γεώργιος Μπαρλαγιάννης, Σπύρος Τσούτσας και Βασίλειος Γκρίμπας.
* Για την Ελεγκτική Επιτροπή υποψήφια θα είναι η Κωνσταντίνα Μπιζαιντέ
* Για την Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας (ΟΕΜΘ) υποψήφιοι είναι όλοι όσοι συγκροτούν το ψηφοδέλτιο για το Δ.Σ.     
 Θυμίζουμε πως οι προηγούμενες εκλογές είχαν διεξαχθεί το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου του 2014 και τότε ο συνδυασμός  "Εμπόριο - Ανάπτυξη" με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο Γ. Τσιαπλέ, είχε πλειοψηφήσει, παίρνοντας τους  231 ψήφους (από τις 361 που βρέθηκαν στην κάλπη) και εξασφαλίζοντας τις 6 από τις 9 έδρες του Δ.Σ., με την «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» να παίρνει 129  ψήφους και 3 έδρες. Για την Ομοσπονδία οκτώ αντιπροσώπους εξέλεξε ο συνδυασμός «Εμπόριο – Ανάπτυξη» παίρνοντας 234 ψήφους και τέσσερις η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» με 124 ψήφους.
ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Στο μεταξύ να επισημάνουμε  πως σήμερα τόσο στο Ν Λάρισας όσο και σε όλη της Θεσσαλία ολοκληρώνεται το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Η εαρινή μίνι εκπτωτική περίοδος που θα μείνει στην "ιστορία" λόγω της πανελλαδικής απεργίας των εμπόρων και των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στο άνοιγα των Κυριακών, τελειώνει σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου, αφήνοντας όπως ήταν αναμενόμενο αρνητική αποτίμηση τόσο από πλευράς επισκεψιμότητας όσο και τζίρου.Του Γιώργου Νούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass