ΟΕΒΕΛ: "ΤΟ Ν/Σ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"

Νέος κύκλος λιτότητας και λουκέτων…

* Ενάντια στην ψήφιση των μέτρων οι μικρομεσαίοι της Λάρισας που μετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2017 22:00

Χωρίς την αναμενόμενη συμμετοχή από πλευράς σωματείων του νομού και με τη γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ να δίνει τον "αγωνιστικό τόνο" οι μικρομεσαίοι της Λάρισας μετείχαν στις χθεσινές πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στη ψήφιση των νέων μέτρων.


 Οι επαγγελματίες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΒΕΛ συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στο Επιμελητήριο Λάρισας και ακολούθως μετέβησαν στην κεντρική πλατεία όπου με πανό και συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεσή τους Στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και των γενικότερων προβλημάτων που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης, το φορολογικό.
"Το νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση, ολοκληρώνει ένα ακόμη κύκλο βίαιων παρεμβάσεων στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μετά από 7 χρόνια υπαγωγής στο πιο αυστηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας  είναι πλέον προφανές ότι οδεύουμε σε ένα ακόμη γύρο επιπρόσθετων επιβαρύνσεων, ο οποίος επιδρά ανασταλτικά στις προοπτικές ανάκαμψης και συντηρεί την οικονομία σε μια κατάσταση παγίδας στασιμότητας. Με αυτή τη συμφωνία αντί να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, καθηλώνονται ακόμη περισσότερο σε ένα σπιράλ εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης" σχολίασε στην "Ε" χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δημήτρης Παληογιάννης. Το νομοσχέδιο αυτό όπως πρόσθεσε  εκτός από τη συνέχιση της λιτότητας, προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα απορρύθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η οποία θα οδηγήσει κι άλλες μικρές επιχειρήσεις στην έξοδο και την "ευθανασία". Παράλληλα, τα επονομαζόμενα αντίμετρα, τα οποία ασφαλώς είναι μια θετική πτυχή, δεν επαρκούν για να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο κοινωνικό και αναπτυξιακό μοντέλο. Μάλιστα, θα τεθούν σε εφαρμογή σε χρόνο που θα είναι απροσδιόριστη η ωφελιμότητα τέτοιων παρεμβάσεων"...
ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης εκπροσωπώντας το ελληνικό εμπόριο και την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα παρευρέθηκε προχθές στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο όπου τοποθετήθηκε τόσο για τα μέτρα και αντίμετρα, όσο και για την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
 Όπως τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές και στους συναρμόδιους υπουργούς, είπε  μεταξύ άλλων πως μετά τόσους μήνες διαπραγμάτευσης θα περίμενε κανείς τα αντίμετρα να ήταν μέτρα και τα μέτρα αντίμετρα. Αυτό θα ήταν το σωστό για μια χώρα και για μια κοινωνία που έχει υποφέρει τα πάνδεινα την τελευταία επταετία. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι.  Οι μικρομεσαίοι της αγοράς ζητήσαμε να κλείσετε την αξιολόγηση, όχι να κλείσετε τα μαγαζιά μας. Αυτό το νομοσχέδιο μοιάζει να είναι το «πολιτικό μνημόσυνο» των τριών οικονομικών μνημονίων από το 2010.  Δεχόμαστε μια ανελέητη επίθεση εξόντωσης και το ερώτημα μου είναι γιατί το κάνετε αυτό, από την μία παραδεχθήκατε τα λάθη απέναντι στη μεσαία τάξη, ενώ τα συνεχίζετε και τα επαναλαμβάνετε τώρα στη μικρομεσαία επιχείρηση
Ειδικότερα σε ότι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή τόνισε πως την Κυριακή 7 Μαΐου, έμποροι, εργαζόμενοι, σούπερ μάρκετ, πολλές επώνυμες αλυσίδες και αρκετά πολυκαταστήματα με τη βοήθεια των καταναλωτών έδωσαν ηχηρό μήνυμα στην επιχειρουμένη απελευθέρωση των Κυριακών, όμως, μας αγνοήσατε για άλλη μια φορά!
Η νομοθέτηση του άρθρου 49 που φέρνει την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι πρώτον συνταγματικό ατόπημα, δεύτερον απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών και τρίτον αυθαίρετος ορισμός των τουριστικών περιοχών.  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass