ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ 20ΗΜΕΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ

«Τρέξιμο» για πληρωμές και λάθη...

Επικαιροποιούν τις λίστες και οι ασφαλιστικές, ζητώντας την εφαρμογή του νόμου

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2017 15:01

Η ασφαλιστική αγορά υποστηρίζει τη διαδικασία εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων και στηρίζει την εφαρμογή της νομοθεσίας, σημειώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος .

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της πρόκειται για μία θετική εξέλιξη καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε πως το να κυκλοφορεί κάποιος ανασφάλιστος είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς εάν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, θα αφήσει ακάλυπτο τον συνάνθρωπό του-θύμα του. Επιπλέον ο ανασφάλιστος οδηγός υποβάλλει και τον ίδιο του τον εαυτό σε κίνδυνο, καθώς ακόμα και λίγα λεπτά που θα κυκλοφορήσει, μπορεί να επηρεάσουν όλη του τη ζωή. Η ασφαλιστική αγορά από την πρώτη στιγμή στήριξε την πρωτοβουλία για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος και συνεργάστηκε στενά με όλους τους αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή της νομοθεσίας. Είναι γεγονός πως η πρώτη εφαρμογή της διαδικασίας ανέδειξε κάποια προβλήματα τα οποία ήταν αναμενόμενα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν προβλεφθεί διαδικασίες για τη διόρθωσή τους τόσο στις λίστες των κυκλοφορούντων οχημάτων που κατέχουν τα Υπουργεία όσο και στις λίστες των ασφαλισμένων οχημάτων που διατηρούν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Από πλευράς ασφαλιστικών εταιριών, οι διαδικασίες αυτές προχωρούν κανονικά και πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα στοιχεία. Αναμένουμε από την Πολιτεία να εφαρμόσει τη νομοθεσία για τον ηλεκτρονικό εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων στις 15 Ιουλίου 2017. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις δεσμεύονται να συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση της εφαρμογής της διαδικασίας και τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών». Να θυμίσουμε πάντως πως μέσα στις επόμενες ημέρες και έως τις 14 Ιουλίου, όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έλαβαν ειδοποιητήριο με το ηλεκτρονικό παράβολο των 250 ευρώ ενσωματωμένο, θα πρέπει είτε να ασφαλίσουν το όχημά τους -εάν πράγματι ήταν ανασφάλιστο-, είτε να διορθώσουν το λάθος στα αρχεία των διαφόρων υπηρεσιών του δημοσίου, για να μην ξαναβρεθούν ενώπιον δυσάρεστων εκπλήξεων. Και στις δύο περιπτώσεις δεν θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 250 ευρώ ενώ για όσους το έχουν ήδη πληρώσει θα τους επιστραφούν τα χρήματα. Από τις 15 Ιουλίου και μετά, ανά πάσα χρονική στιγμή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ξανατρέξει τη διασταύρωση προκειμένου να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα. Η διασταύρωση μάλιστα συχνά πυκνά θα επαναλαμβάνεται μέσα σε κάθε έτος, ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση ασφάλισης όλων των οχημάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass