ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗN ΚΑΤΑΧΩΡIΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μέχρι αύριο η εγγραφή στο Μητρώο Αποβλήτων

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2017 15:03

Λήγει αύριο Πέμπτη 20 Ιουλίου η ηλεκτρονική υποβολή των εκθέσεων αποβλήτων, στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) για τα έτη 2015 και 2016 για τις υπόχρεες  επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του προέδρου του συλλόγου συνεργείων ΙΧ του ν. Λάρισας και προέδρου της ΟΕΒΕΛ Δημ. Παληογιάννη, «όσες επιχειρήσεις δεν θα έχουν κάνει εγγραφή και καταχώριση στο ΗΜΑ ή/και δεν θα έχουν υποβάλει την έκθεση αποβλήτων μέχρι τις 20/7/2017, θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 30 του Ν. 1650/1986 (ΦΕΚ Α’ 160)».
Τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα αυστηρά καθώς αγγίζουν και το 1 εκατ. ευρώ, ενώ οι κυρώσεις ξεκινούν από την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της επιχείρησης και φτάνουν και στο «λουκέτο».
 Σημειώνεται πως στο Μητρώο καταχωρούνται ηλεκτρονικά, με ευθύνη των υπόχρεων επιχειρήσεων (όσων παράγουν απόβλητα ή πραγματοποιούν εργασίες επεξεργασίας αποβλήτων και λειτουργούν υπό περιβαλλοντικούς όρους)  στοιχεία σχετικά με το είδος και την ποσότητα των παραγόμενων αποβλήτων κάθε έτους, καθώς επίσης και με τη μέθοδο διαχείρισης που εφαρμόζεται, με σκοπό να υπάρξει πλήρης αποτύπωση της παραγωγής και διακίνησης των αποβλήτων στη χώρα μας και φυσικά ο έλεγχός της από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές. Συνιστά σύγχρονη ποιοτική αναβάθμιση της καταγραφής, της ιχνηλασιμότητας και του ελέγχου της διαχείρισης αποβλήτων, ιδιαίτερα των βιομηχανικών. Στον διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (http://wrm.ypeka.gr/) είναι διαθέσιμες προς συμπλήρωση οι φόρμες των Ετήσιων Εκθέσεων Αποβλήτων. Για την υποστήριξη των υπόχρεων λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης στους αριθμούς: 2108653150, 2108643630 και 2108644346. Οι χρήστες του ΗΜΑ μπορούν ακόμη να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους και στην ηλεκτρονική διεύθυνση wrm.helpdesk@prv.ypeka.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass