Με το "σταγονόμετρο" τα τραπεζικά δάνεια

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2017 15:11

Καθηλωμένες παρέμειναν οι χορηγήσεις δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις το β τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, με τα πιστωτικά ιδρύματα να μη "βλέπουν" αξιοσημείωτη μεταβολή των χορηγήσεων στο διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2017.

 Ειδικότερα το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου αμετάβλητη παρέμεινε και η συνολική ζήτηση για δάνεια από τις επιχειρήσεις, ενώ αναμένεται να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου. Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το πρώτο προηγούμενο τρίμηνο 2017.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2017, τα κριτήρια και οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Η δε ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2017.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΤτΕ τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων από νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2017. Τέλος, η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2017.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass