ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργοποιούνται σύντομα οι 120 δόσεις

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2017 15:18

Την άμεση ενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων προς τον ΕΦΚΑ ζήτησαν εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας από την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, η οποία παρέστη στη συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΒΕΠ.


Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι, σύντομα, αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων προς τον ΕΦΚΑ ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις που θα αναγνωρίζουν τους συνεπείς εργοδότες.  
Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου εξέφρασαν επιφυλάξεις για το κατά πόσον είναι εφικτό να δηλώνονται οι υπερωρίες των εργαζομένων στο σύστημα «Εργάνη» πριν την πραγματοποίησή τους. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, η αυστηροποίηση των μέτρων θα έπρεπε να συνοδεύεται με αντικίνητρα κατά της παραβατικότητας αλλά, κυριότερα, με μειώσεις των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών στους συνεπείς εργοδότες. Ειδικότερα, έθεσε επιγραμματικά μεταξύ άλλων την ένταξη στις 120 δόσεις του εξωδικαστικού για ασφαλιστικές οφειλές εργοδοτών, εξορθολογισμός και διορθώσεις εισφορών, την επιβολή πλαφόν σε φόρους και εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών με «κόφτη» στο 50-55% και την αναγνώριση και επιβράβευση της εργοδοτικής συνέπειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass