ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΛΙΣΤΩΝ

Βάλτωσε και πάλι το θέμα των ανασφάλιστων I.X.

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2017 15:06

 Κλίμα έντονης δυσφορίας επικρατεί στους κύκλους της ασφαλιστικής αγοράς, εξ’ αιτίας της τροπής που έχει πάρει για μια ακόμη φορά το ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων.


Σε αντίθεση με όσους ήλπιζαν ότι τα τεχνικά προβλήματα θα λύνονταν σε μεγάλο βαθμό μέσα στον Σεπτέμβριο, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων φαίνεται πως εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες και για τον  λόγο αυτό να μην προχωρεί εκ νέου στη περιβόητη διασταύρωση των δύο λιστών (αυτής του Υπουργείου Οικονομικών με τις άδειες κυκλοφορίας και εκείνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με τα ασφαλισμένα οχήματα).  Ωστόσο, κύκλοι της ασφαλιστικής αγοράς θεωρούν τη στάση της ΑΑΔΕ ως προσχηματική και εκτιμούν πως (και) η νέα αναβολή οφείλεται στην απροθυμία της κυβέρνησης να αναλάβει το λεγόμενο «πολιτικό κόστος».
Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μιλώντας στο Euro2day.gr, υποστηρίζει πως αν υπάρχει βούληση, το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. «Θα μπορούσε να γίνει η διασταύρωση των λιστών εδώ και τώρα και παράλληλα να δοθεί μεγάλο χρονικό περιθώριο -έστω ένα έτος- από το Υπουργείο στους οδηγούς που εκ λάθους μπήκαν στον κατάλογο των ανασφάλιστων, προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις και να τακτοποιηθούν οι υποθέσεις τους. Είναι αδιανόητο εδώ και πέντε χρόνια να μην μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος, να έχουν υπάρξει δύο αναβολές διασταυρώσεων και πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα-βόμβες να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με τις όποιες οικονομικές και κοινωνικές παρενέργειες.
Είναι μεγάλο λάθος το να θεωρούν ορισμένοι το συγκεκριμένο ζήτημα ως πολιτικό. Αντίθετα, είναι καθαρά κοινωνικό, γιατί όλοι μας βρισκόμαστε στο έλεος των ζημιών που μπορούμε να υποστούμε από τα ανασφάλιστα οχήματα και γιατί πολλοί δεν γνωρίζουν τις οδυνηρές συνέπειες που μπορεί να υποστεί ένας οδηγός ανασφάλιστου οχήματος. Στο εξωτερικό το σχετικό πρόβλημα είναι λυμένο εδώ και πολλά-πολλά χρόνια και είναι λυπηρό ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη στην οποία συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass