ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Προς σύσταση ενιαίου φορέα οδεύουν τα ραδιοταξί

* Συζητούν και αναζητούν δράσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους - Τιμήθηκαν οι ιδρυτές του τοπικού συλλόγου

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2017 22:12

Με στόχο την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των ραδιοταξί όλης της χώρας με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους αλλά κυρίως την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς τους πελάτες τους, μέσα από τη σύσταση και λειτουργία ενός ενιαίου φορέα, ξεκίνησε χθες το 1ο πανελλαδικό συνέδριο Ραδιοδικτύων Ταξί στη Λάρισα.


Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου εκπρόσωποι του κλάδου με πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Λάρισας «My Taxi», ξεκίνησαν τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου, συζητώντας και αναζητώντας το νέο πλαίσιο συνεργασίας τους, τη δημιουργία ενός κοινού αριθμού κλήσης, του 18300, για τα ταξί σε όλη την επικράτεια και για την προώθηση δράσεων επ΄ωφελεία των πολιτών.
   " Το όραμα της αναβάθμισης και της οργάνωσης των Ραδιοδικτύων δεν θα μπορούσε παρά να κάνει τα πρώτα του οργανωμένα βήματα από την καρδιά της Ελλάδας, τη Λάρισα, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του τοπικού Συνεταιρισμού ταξί "η Μεταμόρφωση" Νίκος Πιπερίδης κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου. Ένα Ραδιοδίκτυο που έχει γράψει τη δική του ιστορία. Και αυτή την ιστορία θέλουμε να τιμήσουμε σήμερα".
Κάνοντας μια αναδρομή στην 30χρονη ιστορία του συνεταιρισμού, μίλησε για τα πρώτα βήματα και την εξέλιξη του. "Η ιδέα για τη δημιουργία του ξεκίνησε πίσω στο μακρινό 1982. Και με πολύ κόπο και ιδρώτα υλοποιήθηκε το 1983.  Το Ραδιοδίκτυο της Λάρισας, της  μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας που σήμερα εξακολουθεί να έχει μόνο ένα Ραδιοδίκτυο είχε αρχίσει να λειτουργεί. Άτυπα στην αρχή, παράνομα. Άλλωστε δεν υπήρχε ακόμα το νομικό πλαίσιο. Αλλά η αρχή είχε γίνει. Και η ώρα που θα γινόταν το επόμενο βήμα δεν ήταν μακριά. Το 1985 λοιπόν έγινε αυτό το επόμενο βήμα. Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Λαρίσης Η Μεταμορφωσις είχε πλέον επίσημα ιδρυθεί η εξέλιξη όμως δεν σταμάτησε εκεί. Αρκετά χρόνια μετά, το 1998 έγινε το επόμενο βήμα. Η δίψα για εξέλιξη όμως δεν είχε χορτάσει, τόνισε χαρακτηριστικά. Η δημιουργία ενός σύγχρονου Συνεταιρισμού ταξί με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, δική του αποθήκη ανταλλακτικών αλλά και ιδιόκτητο πρατήριο καυσίμων ήταν μια ακόμα πρόκληση. Υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που θεώρησαν ότι η Αστική Εταιρία δεν μπορούσε να καλύψει πλέον τις ανάγκες μας  και αποφάσισαν ότι έπρεπε να γίνει το επόμενο βήμα.  Το βήμα αυτό έγινε και σήμερα, ο Συνεταιρισμός Ταξί Λάρισας "Η Μεταμόρφωση" έφτασε να είναι το Ραδιοδικτυο με τις μεγαλύτερες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και αποθήκες ανταλλακτικών και καυσίμων, κάτι που δίνει την δυνατότητα στα μέλη του να έχουν πρόσβαση σε πιο φτηνά ανταλλακτικά και καύσιμα. Εγκαταστάσεις  που δίνουν τη δυνατότητα στον Συνεταιρισμό σήμερα να αυτοχρηματοδοτεί τις ανάγκες του και έτσι να μπορεί να έχει μια από τις χαμηλότερες συνδρομές στην Ελλάδα και παράλληλα να έχει τους απαιτούμενους πόρους για να φροντίσει για την συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση του.  Ενέργειες όπως η αγορά  ιδιόκτητου εννιαθέσιου οχήματος και οχήματος ΑΜΕΑ, η πλήρης αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου και η λειτουργία εφαρμογής που δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να καλέσει μέσω ίντερνετ".
Τιμώντας τους ανθρώπους που οραματίστηκαν αυτή την εξέλιξη εκπρόσωποι του κλάδου απέδωσαν τιμητικές πλακέτες τους Φώτη Μάγγο, Βασίλεο Πάσχο, Ιωάννη Σιώμο, Αθανάσιο Κουκουράβα, Νικόλαο Φρονιμάκη και Κων. Τσικρίκα.
Να σημειωθεί πως τη χθεσινή πρώτη ημέρα του συνεδρία τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Παιδής,ο αντιδήμαρχος Αθ. Αδαμόπουλος, ο Γ. Τσιαπλές ως εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ και ο Άγης Τρυγάζης ως εκπρόσωπος της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Θεσσαλίας.
Σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 11:30 το πρωί, στο Επιμελητήριο και πάλι και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα με ομιλίες εκπροσώπων από όλη τη χώρα. Για αύριο την Κυριακή είναι προγραμματισμένη ξενάγηση των συνέδρων στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, από τις 10 το πρωί.
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass