ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Στο 60% η συμμετοχή, στο 100% η αγωνία…

• Αρχισε η καταμέτρηση των 3.578 ψηφοδελτίων - Σκληρή μάχη Γιαννακόπουλου - Αδάμ για την πρωτιά

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2017 22:00
Η τελευταία ψήφος, δευτερόλεπτα πριν κλείσει η κάλπη. Για το τμήμα εμπορίου,  από τον Θεόδωρο Κοκότη του συνεταιρισμού φαρμακοποιών ΣΟΦΛΑ.. Η τελευταία ψήφος, δευτερόλεπτα πριν κλείσει η κάλπη. Για το τμήμα εμπορίου, από τον Θεόδωρο Κοκότη του συνεταιρισμού φαρμακοποιών ΣΟΦΛΑ..

Με τη συμμετοχή στο 60% και την αγωνία των υποψηφίων και των επικεφαλής των πέντε συνδυασμών στο 100% ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η διήμερη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Οι κάλπες τόσο στη Λάρισα όσο και στα τέσσερα παραρτήματα του επιχειρηματικού φορέα έκλεισαν στις 6 το απόγευμα και αμέσως ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και των σταυρών προτίμησης των υποψήφιων συμβούλων…
    Στις φετινές εκλογές συμμετείχαν συνολικά 3.578 μέλη, με το ποσοστό συμμετοχής να αγγίζει το 60% καθώς τα 4.320 ταμειακώς ενήμερα μέλη εκπροσωπούνταν ανάλογα με τη νομική μορφή της κάθε επιχείρησης, από 6.040 φυσικά πρόσωπα… Η συμμετοχή είναι πάντως μικρότερη των προηγούμενων εκλογών καθώς το 2011 το σύνολο των ψηφισάντων στη Λάρισα και τα παραστήματα ήταν στους 4.369. Εν ολίγοις, συγκριτικά με τις προ εξαετίας εκλογές, στις φετινές ψήφισαν 800 λιγότερα μέλη.
 Ειδικότερα στα τρία τμήματα του Επιμελητηρίου τα άτομα που ψήφισαν ήταν τα εξής:
• Εμπορικό: 1.172
(το 2011 είχαν ψηφίσει 1.591)
• Μεταποίησης: 1774
(το 2011 είχαν ψηφίσει 1.282)  
 • Υπηρεσιών: 1232
(το 2011 είχαν ψηφίσει 1.496).
Η συμμετοχή σε μια πρώτη αποτίμηση της διαδικασίας, θεωρείται αναμενόμενη λόγω της δημοσιονομικής συγκυρίας και της γενικότερης απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος αν και ο αυξημένος αριθμός των υποψηφίων είχε καλλιεργήσει προσδοκίες μαζικής προσέλευσης στις κάλπες. Το γεγονός ότι έξι στους δέκα επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι του νομού, προσήλθαν για να στηρίξουν με την ψήφο τους την αντιπροσωπευτικότητα και τον θεσμό, δείχνει πως το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να είναι ο βασικότερος "παίχτης" στην επανεκκίνηση του παραγωγικού μηχανισμού της τοπικής οικονομίας¨.
Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στο πώς θα συγκροτηθεί η 31μελής διοίκηση του επιχειρηματικού φορέα. Ποιος από τους πέντε συνδυασμούς πλειοψήφησε, αν υπάρχει προοπτική αυτοδυναμίας, πόσες έδρες θα εξασφαλίσει ο κάθε συνδυασμός, αν υπάρχει συνδυασμός που θα μείνει εκτός "νυμφώνος" και ποιοι εκ των υποψηφίων θα συγκροτήσουν τη νέα διοίκηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η καταμέτρηση των χιλιάδων ψηφοδελτίων και των σταυρών, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα ενώ μέχρι αργά το βράδυ η εικόνα ήταν συγκεχυμένη. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως μιλούσαν για "μάχη" μεταξύ των συνδυασμών  "ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ" του Δημ. Αδάμ  και "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ" του Σωτ. Γιαννακόπουλου, με προβάδισμα να έχει ο νυν πρόεδρος.    
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass