ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 7 ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΚΛΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ»

Σε απολογία για τη ματαίωση των πλειστηριασμών

* «Διώξεις αγωνιστών» καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας κατά των Πλειστηριασμών

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2018 22:30
Η επίμαχη κινητοποίηση της 10ης Ιανουαρίου, όπου διαδηλωτές δεν επέτρεψαν την είσοδο συμβολαιογράφων στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας Η επίμαχη κινητοποίηση της 10ης Ιανουαρίου, όπου διαδηλωτές δεν επέτρεψαν την είσοδο συμβολαιογράφων στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας

Κλήση προκειμένου να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών, έλαβαν 7 Λαρισαίοι, στην πλειοψηφία τους μέλη της Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών αλλά και του εργατικού κινήματος.

Οι επτά Λαρισαίοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, στο πλαίσιο δικογραφίας- από τις πρώτες πανελλαδικά - που σχηματίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας και σε συνεννόηση με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, με αφορμή την κινητοποίηση που διοργανώθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2018.

Κινητοποίηση που έγινε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών, αφού δεν επιτράπηκε η είσοδος των συμβολαιογράφων στο Δικαστικό Μέγαρο.

Οι επτά κληθέντες, κατηγορούνται για «παραβίαση οικιακής ειρήνης» καθώς «μαζί με άλλα περίπου 60 άτομα» όπως σημειώνεται στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. «κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εμπόδισαν τρεις συμβολαιογράφους που ήταν υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή πλειστηριασμών, να εισέλθουν εσωτερικά του Δικαστικού Μεγάρου για την έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ορισμένοι εκ των κληθέντων μετέβησαν ήδη στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας όπου έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν ενώ να διευκρινισθεί πως με τη λήψη των καταθέσεων, η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στις Εισαγγελικές Αρχές για τα περαιτέρω, αν δηλαδή ασκηθεί δίωξη σε βάρος τους ή όχι.

Άλλοι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται να καταθέσουν υπόμνημα. Μεταξύ των κληθέντων είναι δύο μέλη της Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, οι Βάιος Ζησόπουλος και Πέτρος Ιωάννου, ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές καθώς και το στέλεχος του ΠΑΜΕ, Άγγελος Σίμος. Να σημειωθεί πως στην ίδια κινητοποίηση συμμετείχαν αντιεξουσιαστές αλλά και μέλη συλλογικοτήτων της Λάρισας.

Να διευκρινισθεί πως πρόκειται για μια από τις πρώτες πανελλαδικά δικογραφίες που συντάσσεται σε βάρος των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών προκαλώντας ήδη πολιτικές αντιδράσεις αφού οι συμμετέχοντες «εμποδίζουν» τους πλειστηριασμούς, καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης που υιοθέτησε τις απαιτήσεις των δανειστών.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το θέμα δημοσιοποίησε η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας κατά των Πλειστηριασμών που, σε καταγγελία της σημειώνει πως «στόχος διώξεων γίνονται μέλη της πρωτοβουλίας και άλλοι αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών οι όποιοι καλούνται σε απολογία για τη δράση τους στη ματαίωση των πλειστηριασμών στην πόλη μας.

Η δράση μας στη Λάρισα ξεκινά από την άνοιξη του 2017. Ενώνοντας τη φωνή μας με το κίνημα που δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα, με την παρουσία μας κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο, αναδείξαμε το μέγεθος και την ουσία του προβλήματος ως επίθεση στην περιουσία των Ελλήνων.

Το κίνημα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα καταγράφει μόνο επιτυχίες. Είναι νίκη του κινήματος που τα πράγματα δεν προχώρησαν όπως το ευρωπαϊκό καθεστώς και ντόπιοι εντολοδόχοι τους ήθελαν με αποτέλεσμα να καταφύγουν στην κατάργηση των συμβατικών πλειστηριασμών. Είναι νίκη του κινήματος η στάση των συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας απέναντι στον νόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Είναι νίκη του κινήματος το ότι και οι ηλεκτρονικοί δεν προχωράνε όπως θα ήθελαν, γι’ αυτό και ο εκβιασμός για την τελευταία δόση.

Επειδή το κίνημα είναι στην πραγματικότητα το μόνο που αντιστέκεται ακόμη στη χώρα, πρέπει να το διαλύσουν, και γι’ αυτό έφτιαξαν τον σχετικό νόμο και φτάσαμε σήμερα και στις διώξεις. Η διαμαρτυρία και η αντίδραση στην αδικία της εξουσίας χαρακτηρίζεται παράνομη και διώκεται. Αυτό απαιτούν οι δανειστές, οι δυνάμεις της νέας κατοχής, και οι δωσίλογοι εντολοδόχοι τους τρέχουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις αυτές. Εμείς επιλέξαμε τον δρόμο της αντίστασης και του αγώνα για Ελευθερία, για Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία.

Η τοπική αστυνομία επέλεξε και αυτή τον δικό της δρόμο, αυτόν του πιστού εκτελεστή των εντολών της ευρωπαϊκής κομαντατούρ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass