ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους υπάλληλους των εφοριών

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 16:25

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα θιγεί καμία θέση υπηρεσιακού υπαλλήλου, από την πρόσφατη συγχώνευση των δύο εφοριών της Λάρισας δίνει με χθεσινή απάντησή της προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστο Κέλλα και κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο η υφυπουργός

Οικονομίας κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.
Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή οι δύο βουλευτές η κ. Παπανατσίου απαντά:
"Σε απάντηση των υπ' αριθμ. πρωτ. 3844 και 3846/27.2.18 ερωτήσεων, που κατέθεσαν οι ανωτέρω Βουλευτές, σας διαβιβάζουμε συνημμένα το υπ' αριθμ. πρωτ. Δ. ΟΡΓ. Α 1036982 ΕΞ 2018/7.3.2018 έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Η δομή και λειτουργία των υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε, μεταξύ των οποίων και οι Δ.Ο.Υ, τελούν υπό διαρκή μελέτη, προκειμένου αυτή να επιτύχει τον σκοπό και την αποστολή της, και να καταπολεμήσει φαινόμενα φοροαποφυγής, φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.
Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, εξετάζονται η προώθηση και υποστήριξη των ελεγκτικών μηχανισμών, η εντατικοποίηση των ποιοτικών ελέγχων, αλλά και η προώθηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών των Δ.Ο.Υ., έτσι ώστε να εξοικονομούνται ανθρώπινοι πόροι προς αυτή την κατεύθυνση, με σωστό και σαφή καταμερισμό εργασιών, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.
Θα πρέπει σαφώς να σημειωθεί ότι οι οποιεσδήποτε τυχόν συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ θα γίνουν κατόπιν συνεννόησης της πολιτικής ηγεσίας με τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. Είναι βέβαιο δε, ότι δε θα θιγεί καμία θέση υπηρεσιακού υπαλλήλου, κάνοντας παράλληλα το καλύτερο δυνατό προκειμένου για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργανωτική δομή και λειτουργία των υπηρεσιών προς το κοινό όφελος των πολιτών βάσει μελετημένου επιχειρησιακού σχεδίου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι εν λόγω συγχωνεύσεις όταν δρομολογηθούν θα συνυπολογίσουν δεδομένα αλλά και διορθωτικές κινήσεις που αφορούν στο κλείσιμο των Δ.Ο.Υ προ τετραετίας, που πραγματοποιήθηκαν αυθαίρετα, χωρίς μελέτη και με μοναδικό σκοπό τη μείωση των λειτουργικών εξόδων".
Η ΑΑΔΕ
Εξ άλλου με δική της προγενέστερη απάντηση τόσο προς τους δύο βουλευτές της Ν.Δ. όσο και στον βουλευτή της "Ενωσης Κεντρώων" κ. Γεώργιο Κατσιαντώνη η Ανεξάρτητη Αρχη Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναφορικά με το θέμα τονίζει μεταξύ άλλων:
"Στα πλαίσια αυτά και προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη KCCL αποτελεσματική λειτουργία των ελεγκτικών υπηρεσιών της Αρχής και να εξοικονομηθούν πόροι, ανθρώπινοι και οικονομικοί, με στόχο την ενίσχυση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού, εξετάζεται, μεταξύ άλλων, και η αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ., για την οποία δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα οριστική πρόταση.
Σε κάθε περίπτωση, με την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Φορολογικών Υπηρεσιών, θα εξεταστεί και το ζήτημα του καθορισμού των οργανικών θέσεων προσωπικού αυτών, σύμφωνα με τις υφιστάμενες πλέον συνθήκες.
ΚΕΛΛΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΑΙΖΕΙ
ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ
Μετά τις δύο απαντησεις ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρήστος Κέλλας σε ανακοίνωσή του τονίζει:
"Με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, σχετικά με τις συγχωνεύσεις των δύο Οικονομικών Υπηρεσιών της Λάρισας και τις θέσεις των εργαζομένων, ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από τον περασμένο Φεβρουάριο, με ερώτησή μου προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, ζητούσα να πληροφορηθώ εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει το σχέδιο που προτείνεται από την ΑΑΔΕ και προβλέπει την συγχώνευση των Α’ και Β’ Δ.Ο.Υ του Ν. Λάρισας με παράλληλη μείωση του στελεχιακού δυναμικού της νέας ενοποιημένης Δ.Ο.Υ κατά 33 θέσεις εργασίας.
Την ώρα που το Υπουργείο διαβεβαιώνει πως “δεν πρόκειται να θιγεί καμία θέση υπηρεσιακού υπαλλήλου” (Απάντηση Υπουργείου Οικονομικών με ημερομηνία 23/4), η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε δικό της έγγραφο, (με ημερομηνία 8/3) επισημαίνει πως “με την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Φορολογικών Υπηρεσιών, θα εξεταστεί και το ζήτημα του καθορισμού των οργανικών θέσεων του προσωπικού αυτών, σύμφωνα πλέον με τις υφιστάμενες συνθήκες”.
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό το Υπουργείο Οικονομικών και η Α.Α.Δ.Ε βρίσκονται σε αντίθετες κατευθύνσεις, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας στους δημόσιους λειτουργούς ενώ απειλείται ευθέως η ομαλή λειτουργία της νέας Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα, την υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών.
Προφανώς ή δεν έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους ή κάποιος ψεύδεται.
Επιτέλους, η κυβέρνηση ας μιλήσει με την γλώσσα της αλήθειας και ας σταματήσει τον εμπαιγμό των δημοσίων λειτουργών, αλλά και του συναλλασσόμενου κοινού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass