ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

Πιστώθηκε και η άλλη μισή σύνταξη του ΟΑΕΕ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2015 8:15




Καταβλήθηκε χθες από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και το υπόλοιπο ποσό των συντάξεων. Η ενημέρωση των ατομικών λογαριασμών των συνταξιούχων θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως σήμερα στις 11.30 το πρωί, αν και οι συνταξιούχοι θα μπορούν να σηκώσουν μόνο το ποσόν που προβλέπεται από το όριο αναλήψεων. Τα λεφτά βρέθηκαν από λογαριασμούς άλλων ασφαλιστών ταμείων.
Το μισό της σύνταξης πιστώθηκε χθες στις 11 το πρωί στους λογαριασμούς των δικαιούχων και η καθυστέρηση σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού Τάσο Πετρόπουλο, οφείλεται στις διαδικασίες του τραπεζικού συστήματος. «Το διατραπεζικό σύστημα διαχέει την πίστωση σε όλες τις τράπεζες μέσω του συστήματος "Δίας" και είχαν δοθεί νέες καταστάσεις με τα σχετικά ποσά, μειωμένα κατά 50%. Οι συντάξεις είναι μειωμένες επειδή μέρος της κρατικής επιχορήγησης δεν κατεβλήθη ακριβοχρόνως, και επίσης λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην πλειονότητά τους δεν κατέβαλαν εισφορές, οι οποίες μάλιστα στο τέλος του μηνός είναι υψηλότερες». Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πάντως ότι η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τους δικαιούχους, από τη στιγμή που τα ποσά αυτά έχουν πιστωθεί και δεν μπορούν να γίνουν αναλήψεις πέραν του επιτρεπομένου ημερησίου ορίου.
Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΓΑ
Στο μεταξύ κανονικά πραγματοποιήθηκε χθες, πρώτη ημέρα, η πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, οι 447.720 δικαιούχοι του ΟΓΑ, σε όλη τη χώρα, οι οποίοι έχουν επιλέξει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την είσπραξη της σύνταξής τους, λαμβάνουν όλο το ποσό από σήμερα και για τις αμέσως επόμενες ημέρες. Όπως πάντα, η πληρωμή πραγματοποιείται είτε από τους ταχυδρομικούς διανομείς, είτε από τη θυρίδα συναλλαγής των ταχυδρομικών καταστημάτων, ανάλογα με την επιλογή που, ήδη, έχουν κάνει οι δικαιούχοι. «Για ακόμα μία φορά η συντονισμένη οργάνωση και λειτουργία των Ελληνικών Ταχυδρομείων στηρίζει το κοινωνικό σύνολο στις τρέχουσες απαιτητικές συνθήκες» επισημαίνεται σε ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.
ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ
Εξάλλου το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα καταστήματα των Συνεταιριστικών τραπεζών σε όλη την Ελλάδα, στα οποία οι συνταξιούχοι θα μπορούν να λάβουν την σύνταξη του Ιουνίου. Στη Λάρισα εξυπηρετούνται από το κατάστημα της Βενιζέλου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass