«Μέρος ολοκληρωμένου σχεδίου οι εξαγγελίες Μητσοτάκη»

ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2018 15:07

Θετικό αντίκτυπο στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας είχαν τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Στη Δ.Ε.Θ., η ΝΔ παρουσίασε ένα πλέγμα άμεσα εφαρμόσιμων και κοστολογημένων προτάσεων, με έμφαση στις φορολογικές ελαφρύνσεις και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης σχολιάζοντας την ομιλία του Μητσοτάκη. «Το ερώτημα όμως, είναι πότε θα εφαρμοστούν συμπλήρωσε.

Το πρόγραμμα που περιέγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ αφορά στους 6 κεντρικούς άξονες: οικονομία, θεσμούς, ασφάλεια, παιδεία, διεθνή παρουσία της χώρας, ενεργοποίηση κοινωνίας των πολιτών. Τα μέτρα που πρότεινε, φαίνονται να είναι μέρος ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στο κράτος με εξοικονόμηση δαπανών ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ την πρώτη διετία, με δραστικό περιορισμό των ελλειμμάτων στους δημόσιους οργανισμούς, με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών.
Για τους μικρομεσαίους εμπόρους όλα τα παραπάνω είναι βεβαίως ευπρόσδεκτα και εφικτά να γίνουν σε συνδυασμό με στοχευμένα κίνητρα που θα φέρουν μικρές και μεγάλες επενδύσεις, σε συνδυασμό πάντα με νέες δουλειές. Το ερώτημα, όμως, που παραμένει αναπάντητο είναι πότε θα εφαρμοστούν αφού, ως γνωστό, το εκλογικό έτος είναι το 2019 και, μέχρι τότε, δεν αναμένονται ανάλογα μέτρα.
Στη φετινή Δ.Ε.Θ., τα καθημερινά μας προβλήματα, έγιναν αντικείμενο κοινού προβληματισμού, αφού όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί υιοθέτησαν παρόμοια ατζέντα για τη μείωση ΦΠΑ, Φόρων, Εισφορών και ΕΝΦΙΑ, με διαφορετική όμως προσέγγιση και χρονοδιάγραμμα. Για άλλη μία φορά, επίσης, επιβεβαιώνεται ότι ο πολιτικός χρόνος έχει μεγάλη χρονική καθυστέρηση σε σχέση με τον πραγματικό χρόνο και τις άμεσες ανάγκες της επιχειρηματικότητας...» κατέληξε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Εξάλλου ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, η μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%, η αποκλιμάκωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 15%, η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και η άρση των capital controls που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελούν μέτρα με τα οποία ο επιχειρηματικός κόσμος συμφωνεί απόλυτα.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΕΕ   
Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνου Κόλλια ότι τα εξαγγελθέντα μέτρα θα δώσουν ανάσα στην αγορά και θα οδηγήσουν σε επενδύσεις, προσλήψεις, ανάπτυξη.
Πρέπει όμως να συνοδευτούν από ακόμα δύο παρεμβάσεις. Την άμεση εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων, που θα άρουν στρεβλώσεις και εμπόδια από το επιχειρείν και την επιβολή αυστηρών μέτρων για όσους παραβιάζουν τη νομοθεσία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass