ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Τελευταία ευκαιρία στους οφειλέτες του ΙΚΑ

* Και τα ενημερωτικά α΄ τριμήνου γίνονται δεκτά για την απογραφή των συνταξιούχων

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2012 3:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:35
 Παρατείνεται έως τις 16 Ιουλίου, η προθεσμία για την υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με το Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτο. Σπυρόπουλο.
Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω της υποβολής πληθώρας σχετικών αιτημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ διευκρινίστηκε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.
Έτσι λοιπόν στις 16/7/2012, λήγουν οριστικά η προθεσμία της έκπτωσης του προσωρινού διακανονισμού, κατά 40%, επί των προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης, την 31/12/2011, οφειλής. Με την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση και την καταβολή της πρώτης δόσης ο οφειλέτης θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος και αναστέλλονται τα αναγκαστικά και λοιπά μέτρα είσπραξης.
ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  
Στο μεταξύ ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων και του α' τριμήνου του 2012, και όχι αποκλειστικά μόνο του β', μπορούν να υποβάλουν οι συνταξιούχοι κατά τη φυσική απογραφή των συνταξιούχων και επιδοματούχων εξωϊδρυματικού επιδόματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΕΤΕΑΜ, καθώς και των ενταχθέντων ταμείων ΤΑΠ-ΟΤΕ και ΤΑΠΙΛΤ, που ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου 2012. Το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων β' τριμήνου 2012, που εμφανίζει το σύνολο των καταβαλλόμενων παροχών (κύρια - επικουρική σύνταξη και εξωϊδρυματικό επίδομα), έχει οριστεί ως απαραίτητο δικαιολογητικό για τη φυσική απογραφή. Με ανακοίνωσή του το ΙΚΑ ενημερώνει τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος ότι, επειδή η τμηματική αποστολή των ενημερωτικών αυτών σημειωμάτων ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες, γίνεται γνωστό ότι όσοι επείγονται μπορούν να προσκομίζουν στα πιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες, ΕΛΤΑ) το ενημερωτικό του α' τριμήνου.
ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ     
Εξάλλου αυξημένες κατά 41,19%, είναι οι εισπράξεις Ιουνίου του ΙΚΑ από καθυστερούμενες εισφορές και κατά 3% από τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ποσά του Ιουνίου του 2011. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ- ΕΤΑΜ) τον Ιούνιο του 2012, εισπράχθηκαν από καθυστερούμενες οφειλές, 75.443.659 ευρώ, και 881.617.162,11 ευρώ από τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass