ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Τουρίστες υψηλού επιπέδου "αναζητά" ο ΕΟΤ

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2008 3:33 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
Στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών στοχεύει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), με τη λειτουργία του νέου του γραφείου στη ρουμανική πρωτεύουσα, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επικεφαλής του γραφείου Νικόλαος Διακολιός.
Ελλάδα και Τουρκία, πρόσθεσε, περιλαμβάνονται φέτος στη "λίστα" των αγαπημένων προορισμών των Ρουμάνων που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό.
O κ. Διακολιός τόνισε ότι οι Ρουμάνοι κατατάσσονται στην "κατηγορία" των καλύτερων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, καθώς η τουριστική τους "κουλτούρα" είναι παρόμοια με αυτή των Ελλήνων: "Θέλουν (οι Ρουμάνοι) να ξοδεύουν και την τελευταία τους... δεκάρα στις διακοπές τους. Είναι καλοί αγοραστές και για όσο διάστημα βρίσκονται στην Ελλάδα, τους αρέσει να επισκέπτονται μουσεία, αλλά και πολλούς προορισμούς", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική 'Ενωση Τουριστικών Πρακτορείων (ΑΝΑΤ), πέρυσι περίπου 750.000 Ρουμάνοι επέλεξαν προορισμούς του εξωτερικού για να περάσουν τις διακοπές τους, ξοδεύοντας ποσό άνω του μισού δισ. ευρώ. Πέρυσι, περίπου 200.000 Ρουμάνοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα το καλοκαίρι και φέτος αναμένεται αύξηση 20% στον αριθμό των επισκεπτών, δήλωσε ο Τράιαν Μπαντουλέσκου, εκπρόσωπος της ΑΝΑΤ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Διακολιό, το "μήνυμα" του ΕΟΤ είναι ότι η Ελλάδα είναι προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Πρόσθεσε ότι ένας ακόμα "ρόλος" του γραφείου του ΕΟΤ στη Ρουμανία είναι η προσέλκυση Ελλήνων επισκεπτών στη χώρα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass