ΛΕΝΕ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΛ ΣΤΟΝ κ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

Στο πλευρό των μικρομεσαίων και οι έμποροι

* Συνάντηση της ΕΣΕΕ αύριο με τον κ. Παπανδρέου - Θα υποβάλλει υπόμνημα με τις θέσεις του εμπορικού κόσμου

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2008 3:32 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
Του Γιώργου Νούλη
Στη συμμετοχή στις πανελλήνιες κινητοποιήσεις των Επαγγελματοβιοτεχνών, που θα κορυφωθούν με το κλείσιμο των καταστημάτων στις 13 Οκτωβρίου, προσανατολίζεται και ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας καθώς η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας προγραμμάτισε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών στα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να λάβει το πράσινο φως από τους εμπόρους.  
Στο μεταξύ ο Εμπορικός Σύλλογος απέστειλε χθες επιστολή στον υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη, εκφράζοντας την ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό του για τα φορολογικά μέτρα, τα οποία χαρακτηρίζει ως «ευκαιριακά μέτρα φοροεισπρακτικού χαρακτήρα» και ζήτησε τη δημιουργία ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος. Επίσης να σημειώσουμε πως αύριο την Πέμπτη, η διοίκηση της ΕΣΕΕ, πρόκειται να συναντηθεί  με τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να συζητήσει μαζί του τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον εμπορικό κόσμο.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 Αναφορικά με τη γενική συνέλευση, όπως διευκρίνισε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νίκος Τζίκας, «το ΔΣ του συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα προχθές να προχωρήσει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου σε έκτακτη συνέλευση των μελών με θέματα που σχετίζονται με το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, το φορολογικό, το ωράριο και τις κινητοποιήσεις του κλάδου των ΕΒΕ. Δεδηλωμένη πρόθεση είναι να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις και η συνέλευση αναμένεται να επικυρώσει την πρόθεση αυτή».
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
Σχετικά με την επιστολή της διοίκησης του ΕΣΛ προς τον κ. Αλογοσκούφη και η οποία αποστέλλεται με αφορμή της κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου να επισημάνουμε πως αναφέρει τα εξής:    
 «Σε ότι αφορά στον κλάδο των εμπόρων και των ελευθέρων επαγγελματιών, η ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων δημιούργησε έντονο προβληματισμό, ανησυχία αλλά και απογοήτευση, αφού για μια ακόμα φορά η μικρή ατομική επιχείρηση γίνεται η εύκολη λεία για την κάλυψη των ελλειμμάτων, όπως πολλές φορές έχει συμβεί και στο παρελθόν ( αντικειμενικά κριτήρια, συνάφεια, περαίωση). Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των για τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αδικίες εις βάρος ενός κλάδου που συνεισφέρει τα μέγιστα, τόσο στη φορολογία όσο και στην απασχόληση και δικαίως θεωρείται ως η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Όμως, δυστυχώς, αντιμετωπίζεται εκ προοιμίου ως φοροφυγάς. Ως εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, θεωρούμε, ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί αδίκημα που στρέφεται κατά του συνόλου της κοινωνίας και αποδυναμώνει την οικονομία της χώρας μας και πρέπει να παταχθεί πάση δυνάμει. Όμως, με ευκαιριακά μέτρα φοροεισπρακτικού χαρακτήρα δε λύνεται το πρόβλημα, το οποίο απαιτεί τη δημιουργία σοβαρών και αποτελεσματικών ελεγκτικών μηχανισμών. Αντίθετα η εφαρμογή τους στοχοποιεί και κλονίζει έναν ολόκληρο επαγγελματικό και κοινωνικό κλάδο, τον οποίο η πολιτεία έχει χρέος με την οικονομική της πολιτική να στηρίξει σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Ως Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας θεωρούμε, ότι τα εξαγγελθέντα μέτρα θα επιφέρουν δυσβάσταχτο κόστος στις μικρές επιχειρήσεις, τις οποίες πραγματικά εξοντώνουν οικονομικά, την ώρα μάλιστα που βάλλονται από την αθρόα και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση εμπορικών κέντρων, την έλλειψη ρευστότητας, την κρατική ακρίβεια και ως εκ τούτου καλούμε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να τα άρει. Πάγια και αμετακίνητη θέση μας είναι η δημιουργία ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος που θα συμβάλει στην ανάπτυξη, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τη συνέχεια των μικρών επιχειρήσεων».
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ      .
Στο μεταξύ λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση με τον προθυπουργό, η ΕΣΕΕ πρόκειται να συννατηθεί με τον κ. Παπανδρέου προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αιτήματα του κλάδου και να του ζητήσει τη συνδρομή του στην επίλυσή τους. Όπως και στη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή έτσι και στην αυριανή ο γενικός γραμματέας τυης ΕΣΕΕ κ. Ν. Τζίκας πρόκειται να παραδώσει σχετικό υπόμνημα όπου θα καταγράφονται με σαφήνεια όλα τα ζητήματα της αγοράς με κυρίαρχο τις επιπτώσεις που επισύρουν τα νέα φορολογικά μέτρα.
Εν συντομία στη συνάντηση η ΕΣΕΕ πρόκειται να ζητήσει την κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, την εφαρμογή κινήτρων για τη μεταβίβαση των οικογενειακών επιχειρήσεων, εφαρμογή των νόμων για το παρεμπόριο, τη συνέχιση της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού τους ταμείου και την
αύξηση του ορίου της αυτοπεραίωσης στις 600.000 ευρώ, από 300.000 που είναι σήμερα. Επίσης στο υπόμνημα θα επισημαίνεται η αναγκαιότητα της επιτάχυνσης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, των ιδιωτικοποιήσεων και η απαλλαγή του Κράτους από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα σε τομείς που καλύπτονται ή μπορούν να καλυφθούν από την αγορά. Τέλος ειδική μνεία θα γίνεται και στην αναγκαιότητα προστασίαε του οργανωμένου και στεγασμένου εμπορίου από την πλήρη ασυδοσία του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και η αυστηρή επιβολή κυρώσεων στους παρανομούντες και στους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι δεν εφαρμόζουν με προσήλωση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass