ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ – ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΟΙ ΕΒΕ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Να πάρει πίσω τα φορολογικά μέτρα»

* Στις 13 Οκτωβρίου η κινητοποίηση – Την ερχόμενη Τρίτη αποφασίζει ο ΕΣΛ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2008 3:55 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:43
«Ρολά» θα κατεβάσουν τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου οι επαγγελματοβιοτέχνες της Λάρισας, καθώς η τοπική Ομοσπονδία έχει λάβει απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ για ασφαλιστικό-φορολογικό. Συνεργεία αυτοκινήτων, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων, μηχανικοί, δικηγόροι, διαφημιστές, και μια σειρά επαγγελματιών καλούνται να βάλουν 24ωρο «λουκέτο» στις δραστηριότητές τους. «Να πάρει πίσω τα φορολογικά μέτρα» ζητούν και οι ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων, οι οποίοι συνεδρίασαν αργά χθες το απόγευμα. Την Τρίτη θα αποφασίσουν οι έμποροι της Λάρισας, για συμμετοχή (και με ποια μορφή) ή μη στην κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ είχε αποφασιστεί για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, πολύ πριν ανακοινωθούν τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. Η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ανακοινώθηκε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έπιασε «εξ’ απίνης» τους επαγγελματοβιοτέχνες-εμπόρους, οι οποίοι αποφάσισαν σε πανελλαδικό επίπεδο να διαμαρτυρηθούν, τελικά, τον Οκτώβριο και για το ασφαλιστικό και για το φορολογικό.
ΑΓΝΟΙΑ
Όπως ανέφεραν στην «Ε» μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι πως δεν είναι κανείς σε θέση να ενημερωθεί για το ποιες ακριβώς θα είναι οι επιπτώσεις ή οι αλλαγές και διαφορές στους φόρους που θα κληθούν να καταβάλλουν για το τρέχον έτος. «Να τα πάρει πίσω», δήλωσαν. Ο Σύλλογος θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΟΕΒΕ, τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ
Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει εκείνη την ημέρα, σε συνδικαλιστικό επίπεδο, εάν δηλαδή θα γίνει μόνον συγκέντρωση ή θα πραγματοποιηθεί και πορεία. Το «στοίχημα» της διοίκησης της ΟΕΒΕ είναι να συμμετέχουν –με «λουκέτα»- όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία και σύλλογοι, καθώς και τα μέλη τους, κάτι που, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Την ερχόμενη Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, η γενική συνέλευση των εμπόρων θα κληθεί να αποφασίσει εάν και ποιάς μορφής κινητοποιήσεις θα κάνει, τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και για το φορολογικό θέμα.
ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
Στο μεταξύ, στη χθεσινοβραδινή συνέλευση των ιδιοκτητών συνεργείων βρέθηκε επί τάπητος το θέμα της πιστοποίησης των ανυψωτικών μηχανημάτων, η οποία πρέπει να ανανεώνεται υποχρεωτικά κάθε δυόμισι χρόνια. Ο Σύλλογος έχει έλθει σε συμφωνία με εταιρία, που αναλαμβάνει την έκδοση αυτής της πιστοποίησης για τα μέλη του φορέα. Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα του Σήματος Εγγύησης που προωθείται σε πανελλαδικό επίπεδο από την ΕΟΒΕΑΜΜ. Πρόκειται για ένα ειδικό σήμα που μπορούν να προμηθεύονται από το Σύλλογο τα νομίμως (όσα έχουν άδεια) λειτουργούντα συνεργεία. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι το συνεργείο στο οποίο πηγαίνουν το αυτοκίνητό τους παρέχει εγγυημένες υπηρεσίες. Επίσης, σε πανελλαδικό επίπεδο δημιουργείται ένα Κέντρο Τεχνικής Υποστήριξης για τους ιδιοκτήτες συνεργείων, οι οποίοι θα μπορούν με ένα τηλεφώνημα να λαμβάνουν υποστήριξη σε τεχνικά προβλήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους. Ο Σύλλογος αναμένεται να προχωρήσει και σε έκδοση ειδικής πινακίδας για τα μέλη του, η οποία θα γνωστοποιεί στους καταναλωτές ότι το κατάστημα που φέρει αυτήν την πινακίδα έχει εξουσιοδότηση στην αλλαγή καταλυτών –κάτι που μπορούν να κάνουν μόνον όσα συνεργεία εκδίδουν κάρτες καυσαερίων. Τέλος, μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργήσει και η ιστοσελίδα του Συλλόγου, που θα έχει χρήσιμες πληροφορίες για τα μέλη του φορέα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass