ΈΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ - ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠ. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Προκλητικές αυξήσεις αποδοχών των προέδρων στα Ταμεία

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2008 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:52
Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τις αποδοχές των προέδρων των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει απαράδεκτη και προκλητική την απόφαση, η οποία έρχεται την ώρα που οι αυξήσεις σε συνταξιούχους και εργαζόμενους δεν ξεπερνούν το 3,5%.
«Το πρώτο και κυρίαρχο μέλημα της κυβέρνησης έπρεπε να είναι η εξασφάλιση πόρων, η μείωση των ελλειμμάτων, η διασφάλιση των αποθεματικών που έχουν δραματικά συρρικνωθεί από την ασκούμενη πολιτική καθώς και η βελτίωση λειτουργίας των Ταμείων και όχι οι προκλητικές αυξήσεις μισθών και αμοιβών για τους διορισμένους εκλεκτούς διοικητές των Ταμείων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οργή εκφράζει και ο ΣΥΝ. «Είναι αδιανόητο τη στιγμή που τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων καταρρέουν εν μέσω χρηματοπιστωτικής κρίσης λόγω των τοποθετήσεών τους στον αγοραίο χρηματιστηριακό τζόγο, η κυβέρνηση να επιβραβεύει με υπερβολικά μεγάλες αυξήσεις αμοιβών όσους έχουν την ευθύνη γι αυτές τις τοποθετήσεις. Οι αυξήσεις αυτές προκαλούν το ένα εκατομμύριο των συνταξιούχων της χώρας μας που αμείβονται με τις κατώτερες συντάξεις των 470 ευρώ. Πόσο μάλλον που δεν πρόκειται για έμπειρους μάνατζερ αλλά για αποτυχημένους πολιτευτές της Ν.Δ. ή απόστρατους στρατιωτικούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δη.Στρατούλης, υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης, η κυβέρνηση αντί να μοιράζει τόσα χρήματα σε τραπεζίτες, κομματικά της golden boys στα Ταμεία και σε ΔΕΚΟ, θα έπρεπε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των αποθεματικών των Ταμείων, που κινδυνεύουν να εξαερωθούν.
«Επίσης, αυτό που επείγει είναι να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις και κυρίως στις κατώτερες, γιατί οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα είναι τα πρώτα παράπλευρα θύματα της οικονομικής κρίσης που δημιούργησαν οι τραπεζίτες, οι πλούσιοι και οι εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές» κατέληξε ο κ. Στρατούλης.
Η απόφαση που υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομίας Ν.Λέγκα και την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά και δημοσιεύεται σε ΦΕΚ με ημερομηνία 22/10/2008 (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 436/22.10.2008 ) προβλέπει, μεταξύ άλλων:
 
Α. Αποδοχές Διοικητών
 
1. ΙΚΑ ΕΤΑΜ σε 7.000 ευρώ μηνιαίως
 
2. ΟΑΕΕ σε 6.000 ευρώ μηνιαίως
 
3. ΟΓΑ σε 6.000 ευρώ μηνιαίως
 
Β. Αποδοχές Υποδιοικητών
 
1. ΙΚΑ ΕΤΑΜ σε 4.800 ευρώ μηνιαίως
 
2. ΟΑΕΕ σε 4.510 ευρώ μηνιαίως
 
3. ΟΓΑ σε 4.800 ευρώ μηνιαίως
  
ΤΟ ΥΠ. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Απορρίπτει το υπουργείο Απασχόλησης τις αιτιάσεις για το ύψος των αμοιβών των προέδρων και των διοικητών των 13 νέων ασφαλιστικών Ταμείων.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει μεταξύ άλλων πως:
-βάσει του νόμου, είναι πλήρους απασχόλησης, και διαχειρίζονται τον όγκο της δουλειάς που διαχειρίζονταν οι 133 Πρόεδροι φορέων και κλάδων που συγχωνεύθηκαν ή ενοποιήθηκαν.
έχουν αυξημένα προσόντα, έχουν επιλεγεί ύστερα από δημόσια προκήρυξη από Επιτροπή η οποία προεδρεύεται από επίτιμο πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με συμμετοχή του Υποδιοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος και του Αντιπροέδρου της Κεφαλαιαγοράς και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων και η τοποθέτησή τους έχει εγκριθεί με τη διαδικασία του άρθρου 49 της Βουλής.
-οι αποδοχές τους είναι ανάλογες γενικών διευθυντών δημοσίων υπηρεσιών, και συνολικά, κατά 236.600 ευρώ λιγότερες από ό,τι στο προηγούμενο καθεστώς. Γενικά, προσθέτει, το κόστος των Διοικητικών Συμβουλίων των Ταμείων - χωρίς την αμοιβή των προέδρων - το 2007, είχε ξεπεράσει τα 4.000.000 ευρώ, έναντι περίπου 700.000 ευρώ που προβλέπει αντίστοιχα, η λειτουργία των νέων
-διαχειρίζονται τα ζητήματα σχεδόν του συνόλου των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων της χώρας και ολόκληρη τη περιουσία των ταμείων τους.
-οι αμοιβές στελεχών με αντίστοιχα προσόντα και ευθύνη στη ελεύθερη αγορά είναι καταφανώς πολλαπλάσιες.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass