ΜΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

Ανοίγει η αυλαία του 7ου «Αη Βασίλη άργησε μια μέρα»

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2016 0:25

 

Το καθιερωμένο πλέον φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» ανοίγει και φέτος την αυλαία του με το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Ο σύλλογος Αργιθεατών νομού Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», υποδέχτηκε προχθές στα γραφεία του, μαζί με τον εμπνευστή του Φεστιβάλ Δημήτρη Ακριβούλη, τους συλλόγους και φορείς, που κάθε χρόνο συνδιοργανώνουν, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων.

Φέτος η συμμετοχή υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη καθόσον μετέχουν και νέοι φορείς στην μεγάλη αυτή προσπάθεια. Συγκεκριμένα, στις 4 Φεβρουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, θα ανοίξει η αυλαία του Φεστιβάλ με τη συμμετοχή των κάτωθι συλλόγων-φορέων: Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», Σύλλογος Ποντίων ν. Λάρισας, Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών Λάρισας και περιχώρων «Oι Καλαρρύτες», Σύλλογος Απανταχού Αβδελιωτών «Η Βασιλίτσα», Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας «Η Αγία Παρασκευή», Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων ν. Λάρισας «Ο Κατσαντώνης», Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων ν. Λάρισας «ΟΠόντος», Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών, Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος», Σύλλογος Βερδικουσιωτών ν. Λάρισας, Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ΄ημάς Ανατολή», Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας, Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Πελασγός», Π.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου Αντιδημαρχίας Παιδείας και Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων, Σύλλογος Κρητών ν. Λάρισας «Ο Ψηλορείτης», Χορευτικό Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου της ενορίας Αγίου Αχίλλιου, Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Κιλελέρ – Χορευτικό Τμήμα Νίκαιας, Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου, Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας, Σύλλογος Φίλων Λαϊκής Παράδοσης.

Εκατοντάδες χορευτές των συλλόγων, μουσικοί και χοροδιδάσκαλοι προετοιμάζονται και συμμετέχουν αφιλοκερδώς προκειμένου να διεξαχθεί το γεγονός αυτό. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ η ομάδα των «ARTIVISTAS», η εθελοντική ομάδα του «Προσφέρω» θα συνδράμουν, όπως κάθε χρόνο στη διοργάνωση και διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

Φέτος για πρώτη φορά θα υπάρξει συμμετοχή και ενημέρωση από τον νεοϊδρυθέντα σύλλογο «SAVE M.OR.A.S».

Η είσοδος στο ΔΩΛ είναι «ελεύθερη», αντί εισιτηρίου ο καθένας μπορεί να προσφέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης.

Οι συνδιοργανωτές καλούν όλους όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα, καθόσον οι ανάγκες φέτος έχουν αυξηθεί. «Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε όλοι οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν, καθώς μέσα από τον πολιτισμό και την παράδοση η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μας, η αλληλοσυμπαράσταση και η από κοινού επίλυση ζητημάτων διαβίωσης των συμπολιτών μας γίνονται γέφυρες ελπίδας», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθεί και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, καθώς και όλων των φορέων που θα σταθούν αρωγοί στην επιτυχή διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass