ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟ REDICOLO ΣΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Ρομπέν των δασών, η αληθινή ιστορία

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2016 7:30

 

Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, έχοντας πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του το παιδί, συνεχίζει και τη φετινή χρονιά την επιτυχημένη συνεργασία του με κουκλοθιάσους από όλη την Ελλάδα.

Σειρά έχει η παράσταση «Ρομπέν των Δασών, η αληθινή ιστορία» από τον κουκλοθίασο «REDICOLO». Ο αγαπημένος κουκλοθίασος από τη Θεσσαλονίκη έρχεται στη Λάρισα για δεύτερη χρονιά, φιλοξενούμενος του Δημοτικού Κουκλοθιάσου «ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ» και της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και θα δώσει τρεις παραστάσεις στο Κουκλοθέατρο του Μύλου του Παππά, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 6:30 το απόγευμα και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι και στις 6:30 το απόγευμα.

Ο «Ρομπέν των Δασών,– η αληθινή ιστορία» είναι μία παράσταση κουκλοθεάτρου για μικρά και μεγάλα παιδιά, με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος. Πρόκειται για μία διαφορετική προσέγγιση του γνωστού Ρομπέν των Δασών πάνω σε πρωτότυπο κείμενο που γράφτηκε μετά από παραγγελία του θιάσου. Η παράσταση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 4-12 ετών, όμως παρακολουθείται με ενδιαφέρον και από μεγαλύτερα παιδιά αλλά και από ενήλικες.

Με ζωντανή μουσική, συνεχείς εναλλαγές και συναρπαστική δράση, η παράσταση στοχεύει στη διασκέδαση των μικρών θεατών μέσα από τη διάδραση και το έξυπνο χιούμορ.

Ταυτόχρονα προσφέρει την ευκαιρία για προβληματισμό πάνω σε θέματα δικαιοσύνης, συλλογικής ευθύνης, ενεργής συμμετοχής στα κοινά καθώς και στο ζήτημα των ηρώων από τους οποίους ο κόσμος περιμένει παθητικά τη λύση σε όλα του τα προβλήματα.

Ή όπως το έθεσε πολύ εύστοχα ο Μπρεχτ «Αλίμονο στους λαούς που έχουν ανάγκη από ήρωες». Παίζουν: Κώστας Καλουδιώτης – Ρομπέν, Χήρα, Κοριτσάκι, Τελάλης, Γιάννης Μόμτσιος – Βασιλιάς, Σερίφης, Χωρικοί, Τελάλης. Κούκλες: Κουκλοθίασος REDICOLO. Κείμενο: Ματίνα Τσικριτζή. Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καλπενίδου. Σκηνικό: Βίκυ Γούσιου. Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος. Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου. Video: Χασάν Σεχ. Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass