ΤΗΝ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ»

«Το μακρύ ταξίδι των ποιητών»

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2016 8:22

 

Το «Θέατρο Τεχνών» Λάρισας, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα «Δραματοποίηση

της λογοτεχνίας» παρουσιάζει σε θεατροποιημένη μορφή την παράσταση: «Το μακρύ ταξίδι των ποιητών» βασισμένη κυρίως στα έργα των: Κ.Καρυωτάκη, Μ.Πολυδούρη, Μ. Αναγνωστάκη, Κ.Δημουλά.

Αξιοποιώντας τη δύναμη του στίχου με έξοχη θεατρικότητα οι ποιητές «συνομιλούν» μεταξύ τους για να μας μυήσουν στη διαδικασία γένεσης του ποιήματος.

Ο στίχος μεταμορφώνεται σε θεατρικό ρόλο και οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν αυτό που οι λέξεις νοηματοδοτούν. Το συναισθηματικό στοιχείο βρίσκει έκφραση μέσα από το κοινωνικοπολιτικό ,το οποίο σημαδεύει τελικά το υπαρξιακό.

Τελικά ο απλός και αληθινός λόγος των ποιητών αγγίζει τον άνθρωπο που αισθάνεται και στοχάζεται σε κάθε εποχή, σε κάθε κοινωνία γιατί σέβεται το διαφορετικό και δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στο συνάνθρωπό του.

Το «Θέατρο Τεχνών»… αφιερώνει αυτή την αντιπολεμική και αντιρατσιστική γεμάτη ανθρωπιά παράσταση στους νησιώτες μας στο Αιγαίο που δείχνουν σ’ όλο τον κόσμο την αξία της οικουμενικότητας απέναντι στη βαρβαρότητα.

Οι ποιητές ταξιδευτές «διασώστες» της ανθρώπινης ψυχής σας καλούν σε συμπόρευση προς την ευαισθησία του μέσα και έξω βίου.

Ερμηνεύουν οι Ηθοποιοί: Στέλιος Ντικούλης, Βάνα Καταραχιά, Κατερίνα Χατζημαρκάκη, Εύα Τριανταφύλλου, Σπύρος Κέντρας και Γιάννης Τσιάλτας. Η πρεμιέρα θα γίνει την 1η Μαρτίου στις 9 το βράδυ και παραστάσεις θα δίνονται Παρασκευή και Σάββατο στις 9μ.μ. και την Κυριακή στις 7.30 το απόγευμα.

Γενική είσοδος: 5 €. Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες: Τηλ: 2410-534313

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass