ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ DVD

«Η Κόρη του Ρέμπραντ»

* Με τη συμμετοχή του Λαρισαίου ηθοποιού Μιχάλη Ταμπούκα

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2016 0:07

«Η Κόρη του Ρέμπραντ» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, που βγήκε στις αίθουσες ένα μήνα πριν από τη φυσική του απώλεια τον περασμένο Ιανουάριο, κυκλοφορεί τώρα σε DVD. Πέρα από κάθε περιγραφή της ταινίας, αρκούν μερικά δικά του σχόλια: «Είναι για μένα μία ταινία ορόσημο. Μία ταινία, που οι εικόνες της γεννούν νοήματα. Δεν είναι τα νοήματα που γέννησαν τις εικόνες. Είναι μία ταινία αστεία και μαζί μελαγχολική. Αυτός είναι ο λόγος που την αφιερώνω στους Marx Brothers αλλά και στον Luis Buñuel και στον Τσέχωφ. Άλλη μία ταινία μου αταξινόμητη». Ορόσημα για τον κινηματογράφο είναι όμως και τόσα άλλα «αταξινόμητα» έργα της ανεξάντλητης φιλμογραφίας του, όπως «Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας», «Μελόδραμα;», «Βαριετέ», «Αυτή η Νύχτα Μένει» κ.α. Μετά τις συμμετοχές του στις ταινίες «Αθήνα – Κωνσταντινούπολη», «Τα Οπωροφόρα της Αθήνας» και «Η Λιμουζίνα: Κωμωδία Παρεξηγήσεων» του αείμνηστου μεγάλου δημιουργού, ο Λαρισαίος ηθοποιός Μιχάλης Ταμπούκας παίζει έναν Τσεχοσλοβάκο στην «Κόρη του Ρέμπραντ».

Η διανομή περιλαμβάνει τους Λάκη Λαζόπουλο, Χρήστο Λούλη, Γιάννη Μπέζο, Αλεξία Καλτσίκη, Δήμητρα Ματσούκα, Δούκισσα Νομικού, Δημήτρη Καταλειφό, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιάννη Στάνκογλου, Νίκο Καρδώνη, Χρήστο Μουστάκα, Στάθη Λιβαθινό, Νίκο Χατζόπουλο, Νικόλα Χανακούλα, Μάκη Παπαδημητρίου, Χάρη Φραγκούλη και πολλούς άλλους ηθοποιούς σε εξαιρετικές ερμηνείες. Η ταινία διαδραματίζεται σε μία δεξίωση σε έπαυλη με οικοδεσπότες και καλεσμένους μία «ετερόκλητη» κοινωνική αφρόκρεμα. Τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα σε μία πλοκή σχεδόν αστυνομική αλλά εξίσου ξεκαρδιστική στις διακυμάνσεις αποχρώσεων μεταξύ σοβαροφάνειας και φάρσας, φωτίζουν εικόνες μίας ανεκδιήγητης πραγματικότητας στην αμιγή τους έκφραση μέσω ενός παραμορφωτικού πρίσματος όπου τα όρια μεταξύ γνήσιου και πλαστού είναι κάτι περισσότερο από δυσδιάκριτα. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε σχετικά: «Ένας κόσμος που αυτοκαταστρέφεται. Το τέλος μιας εποχής. Η μελαγχολία του τέλους μιας εποχής. Η αμηχανία μπροστά στο νέο που έρχεται. Ο φόβος του αγνώστου. Η κωμικότητα του πανικού». Στο απολαυστικό ψηφιδωτό, την καθοριστική της πινελιά δίνει η υπέροχη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass