ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Η Λάρισα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2016 0:28

Για πρώτη φορά οι θεατρικές δυνάμεις της πόλης, ενώθηκαν και συνεργάστηκαν για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου που ήταν χθες. Το βράδυ του Σαββάτου στη Σκηνή του «Χατζηγιαννείου» οι θεατρικές ομάδες: Ερασιτεχνική σκηνή «Ονείρων θαύματα», Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου, Ερασιτεχνική Σκηνή Δήμου Νίκαιας, Ερασιτεχνική Σκηνή Δήμου Τυρνάβου, Ερασιτεχνική Σκηνή «Ανδρέας Τσατσαρής», Ερασιτεχνική Σκηνή Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Ομάδα χοροθεάτρου Off Art, Ερασιτεχνική σκηνή «Αυλαία», Σκηνή Τεχνών, Θεατρικό Παιχνίδι «Εκφραση» παρουσίασαν μια εκδήλωση αφιερωμένη στο θέατρο και στα 400 χρόνια από τον θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό όλων των θεατρικών ομάδων τονίζοντας την αλληλεγγύη, το πνεύμα της ομαδικότητας που πρέπει να διαποτίζει τις προσπάθειες των μελών με στόχο τη διατήρηση και αναβάθμιση του θεατρικού γίγνεσθαι.

Ακολούθησε η απαγγελία του μηνύματος που γράφτηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου που φέτος το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου το έχει αναθέσει στον μεγάλο δάσκαλο, παιδαγωγό, Βούλγαρο σκηνοθέτη Ανατόλι Βασίλιεφ καθώς και ορισμένα από τα μηνύματα που έχουν γραφεί κατά το παρελθόν από άλλους διακεκριμένους καλλιτέχνες (όπως ο Τζούντι Ντένς, ο Τζον Μάλκοβιτς και ο Μεξικανός θεατρικός συγγραφέας Βίκτωρ Βάντα).

Στη συνέχεια το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει αφιέρωμα στην ιστορία από το παρελθόν μέχρι τις ημέρες μας όσον αφορά το θεατρικό ένδυμα (ενδυματολογία) αναπόσπαστο στοιχείο μια θεατρικής παράστασης αλλά και ένα μικρό αφιέρωμα, βιογραφικά στοιχεία, εργογραφία, άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Ακόμη ερασιτέχνες ηθοποιοί ερμήνευσαν αποσπάσματα από κλασικά θεατρικά κείμενα, («Ο γλάρος» του Α. Τσέχωφ, «Λεωφορείο ο πόθος» του Τ. Ουίλιαμς, «Ματωμένος γάμος» του Φ. Λόρκα και από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή) ενώ παράλληλα ακούστηκαν μουσικά θεατρικά κομμάτια που έχουν γραφτεί από καταξιωμένους συνθέτες, από τους εξαίρετους μουσικούς, Αντωνέλλα Πουλούλη (πιάνο) και Δέσποινα Μαύρου (τραγούδι).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη θεατρική ομάδα «Εκφραση» που μέσω του αυτοσχεδιασμού αναπαράστησαν σκηνές από ορισμένα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass