«Ιδιαίτερα πλάσματα» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2016 19:38

 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα σε συνεργασία με το ΣΜΟΥΘ παρουσιάζουν την παράσταση “Ιδιαίτερα πλάσματα” του Roberto White από την Αργεντινή, την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 8μ.μ. στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά. Η παράσταση “Ιδιαίτερα πλάσματα” συνδυάζει τη μιμητική με το βωβό θέατρο αντικειμένων. Περιλαμβάνει επτά μικρές, ασύνδετες μεταξύ τους, ιστορίες, ποιητικές αλλά και κωμικές ταυτοχρόνως.

Οι μαριονέτες είναι φτιαγμένες από απλά αντικείμενα, όπως μπαλόνια, μπαλάκια του πινγκ-πονγκ και πλαστικές σακούλες, στα οποία επεμβαίνουν τα μέρη του σώματος του χειριστή.
Τα αντικείμενα συνδέονται στο σώμα του κουκλοπαίκτη και προκύπτουν φανταστικά πλάσματα και ο κόσμος τους. Ο Roberto White είναι κλόουν και κουκλοπαίχτης. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας LaSanta Rodilla, του Hugo Suarez (Hugo e Ines) και της ομάδας Teatro dos Mundos μαζί με την Malgosia Szkandera. Το 2012 του απονεμήθηκε το βραβείο "Χρυσός Δράκος" στο Φεστιβάλ Fira Internacional de Titelles de Lleida, μία ειδική μνεία στη Mostra Internacional de Titelles de la vall de Albaida και το βραβείο καλύτερου θεάματος στο 30ο Ιnternacional Festival de Titeres de Tolosa. Σαν σκηνοθέτης, κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Τεχνών στην Costa Rica για το έργο του "Romeo y Julieta", μια παράσταση για ηθοποιούς και αντικείμενα. Αυτή τη στιγμή ταξιδεύει με τη σόλο παράσταση “Ιδιαίτερα πλάσματα” ("Criatures Particulares") σε όλο τον κόσμο.

Πάντα προσφέρει μια νέα οπτική, σύγχρονη και διασκεδαστική στο θέατρο αντικείμενου.

Διάρκεια παράστασης 60 λεπτά. Εισιτήριο 5 ευρώ. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2410 251657.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass