Μεγάλη συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2016 19:39

 

 

Την Κυριακή 3 Απριλίου και ώρα 8μμ, το φιλόμουσο κοινό της Λάρισας, υποδέχεται στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου τη Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη, που από τον Ιανουάριο του 2016 συνεργάζεται μαζί της. Την συναυλία θα «ανοίξει» μουσικά, το βραβευμένο γυναικείο φωνητικό σύνολο InDONNAtiόn του Δ.Ω.Λ (χρυσό μετάλλιο Καλαμάτα 2015 ) επίσης υπό τη διεύθυνση του Δ. Κτιστάκη. Στην μία και πολλά υποσχόμενη συναυλία, το απαιτητικό κοινό της πόλης μας, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη δυναμική παρουσία του χορωδιακού ρεπερτορίου και να γευτεί αγαπημένα ακούσματα με τον μοναδικό τρόπο που θα αποδώδουν τα δύο σχήματα.

Η   Χορωδία της ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1977 από τον Μάνο Χατζιδάκι, Διευθυντή τότε του Τρίτου Προγράμματος της Ραδιοφωνίας, ως «Χορωδία του Τρίτου», σε συνεργασία με τον Αντώνη Κοντογεωργίου, που υπήρξε ο οργανωτής και βασικός διευθυντής της ώς σήμερα.

Η Χορωδία, που άρχισε με 18 μέλη και σήμερα αποτελείται από 55 χορωδούς, αναδείχθηκε σύντομα ως το καλύτερο χορωδιακό σύνολο της χώρας. Στο ρεπερτόριο της, που αριθμεί πάνω απο 900 συνθέσεις, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων έργα για χορωδία και ορχήστρα των: J.S.Bach, C.P.E. Bach, Bacalof, Beethoven, Berlioz, Bernstein, Brahms, Bruckner, Corette, Debussy, Dvorak, Faure, Haydn, Kancheli, Kodaly, Liszt, Mahler, Mendelssohn, Milhaud, Mozart, Orff, Pergolesi, Prokofiev, Rossini, S.Saens, Shostakovich, Fl. Schmith, Schubert, Schumann, Scriabin, Stravinsky,Verdi, Vivaldi.

Στο ρεπερτόριο της Χορωδίας ανήκουν και οι όπερες: Αida (Verdi), Capuleti e Montechi (Bellini), Norma (Bellini), Carmen (Bizet), Lucrezia Borgia (Donizetti), Les Troyens (Berlioz), L’Orfeo (Monteverdi), Die Zauberflote (Mozart), Cosi fan tutte (Mozart), Don Giovanni (Mozart), Le Nozze di Figaro (Mozart), La Traviata (Verdi), Tristan und Isolde (Wagner), H επιστροφή της Ελένης (Μικρούτσικος), Ο γυάλινος κύκλος (Μαραγκόπουλος) και Ρέα (Σαμάρας).

Στη διαμόρφωση του ρεπερτορίου της δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις ελληνικών έργων, από τα οποία 46 είναι για χορωδία και ορχήστρα.

Η δραστηριότητα της Xορωδίας στο εξωτερικό αυξήθηκε την περίοδο 1993-94, με Γενικό Διευθυντή τον Μίκη Θεοδωράκη, χάριν στον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες από τις 44 εμφανίσεις της εκτός Ελλάδος, (Φεστιβάλ Ανόβερου, Φεστιβάλ Καϊρου, Φεστιβάλ Τουλούζης , Φεστιβάλ Κολωνίας, Φεστιβάλ Μονάχου, Φεστιβάλ Βελιγραδίου, Φεστιβάλ Φλωρεντίας, Φεστιβάλ Ελσίνκι, Όπερα του Mονπελιέ, ΗΠΑ, Καναδά, Κύπρο, Τουρκία, Τυνησία). H Xορωδία εχει κατά καιρούς συνεργαστεί και με άλλους μαέστρους έλληνες και ξένους .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Νεανικών Χορωδιών που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας σε συντονισμό της InDONNAtiόn και τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων

Η προπώληση των εισιτηρίων - 5 Ευρώ - θα πραγματοπιείται από αύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου στο ισόγειο του Δημοτικού Ωδείου. Πληροφορίες στο τηλ : 2410.259.936

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass