ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Η ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΩΛ

Το παρελθόν συνάντησε το παρόν

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2016 23:48 | Τελευταία ενημέρωση: 29 Μαρ 2016 0:06

Οι χορευτικές ομάδες των Μορφωτικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Κοιλάδος, Λιβαδακίου, Νέων Καρυών και Σπηλιωτών Νομού Λάρισας συναντήθηκαν χθες βράδυ στη σκηνή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, για να παρουσιάσουν ένα υπερθέαμα χορού και τραγουδιού αφιερωμένο στο κοινωνικό ζήτημα της μετανάστευσης.

Εντυπωσιακές φορεσιές, κρυστάλλινες φωνές και αέρινα παραδοσιακά πατήματα μάγεψαν και συγκίνησαν το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση. Πάνω από 80 χορευτές και δεξιοτέχνες καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής, απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πόνο της φύσης και τη χαρά της επιστροφής των ξενιτεμένων.

Η παράσταση πέρα από την ανάδειξη του πλούτου της ελληνικής παράδοσης, είχε και επίκαιρο χαρακτήρα λόγω του προσφυγικού-μεταναστευτικού που απασχολεί την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Για το λόγο αυτό αφιερώθηκε σε όλα τα παιδιά που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου, ορμώμενα από την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής και διωγμένα για τους ίδιους περίπου λόγους για τους οποίους και οι Έλληνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass