ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Πυρήνας εικαστικής μόρφωσης το Ελεύθερο Εργαστήρι

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2016 8:40

Έχοντας μεγαλώσει μια ολόκληρη γενιά Λαρισαίων το Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα γιόρτασε χθες τα 30 του χρόνια εγκαινιάζοντας την έκθεση «Τα παιδιά και το Μουσείο».

Η έκθεση των μικρών μαθητών του εργαστηρίου περιλαμβάνει περισσότερα από τριακόσια έργα μαθητών του και παρουσιάστηκαν ατομικές και ομαδικές εργασίες ζωγραφικής, κεραμικής και κατασκευές με διάφορα υλικά.

«Πάνω από 7000 μαθητές από όλη την Ελλάδα ξεναγήθηκαν φέτος στις εκθέσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Λαρισαίων Γιώργος Σούλτης για να προσθέσει ότι «μέσω της επετειακής έκθεσης που εγκαινιάζουμε θα δούμε τον εικαστικό διάλογο των μαθητών με την Πινακοθήκη».

Τα έργα που συμμετέχουν στην έκθεση είναι εμπνευσμένα τόσο από τη Συλλογή Κατσίγρα όσο και από το κτίριο της Πινακοθήκης αλλά και από τη δραστηριότητα που αναπτύσσει το Εργαστήρι μέσα σε αυτό. «Στα 30 χρόνια λειτουργίας του, περισσότεροι από 10.000 μαθητές πέρασαν από τα εργαστήρια. Μάλιστα, ένας μεγάλος αριθμός παιδιών είναι σήμερα είτε πτυχιούχοι της Σχολής Καλών Τεχνών, είτε ασχολούνται επαγγελματικά. Ταυτόχρονα, το Εργαστήριο διοργανώνει και συστηματικά συμμετέχει σε πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης. Έχει διακριθεί δε, σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό αποσπώντας το 1ο βραβείο», ανέφερε η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα - Περήφανου για να προσθέσει ότι «το Ελεύθερο Εργαστήρι, λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί πυρήνα εικαστικής μόρφωσης, ένα φυτώριο παραγωγής και διάχυσης πολιτισμού της πόλης μας».

Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών στέκονται πάντα οι δάσκαλοι του Εργαστηρίου με την πολύχρονη εμπειρία τους. Φέτος συμμετέχουν: Αναστασοπούλου Ελένη, Γεωργίου Ελένη, Γιαλαμά Νατάσα, Γκουντουβά Μαριάννα, Θαλασσινού Μαρία-Ελένη, Ζαβράκα Δώρα, Καλαμάρας Γιώργος, Λάσκαρης Αστέριος, Λάσκαρης Χρήστος, Μπέης Γιάννης.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης έγινε η απονομή των βεβαιώσεων σπουδών στους μαθητές που έχουν συμπληρώσει μία από τις βαθμίδες σπουδών του Ελεύθερου Εργαστηρίου.

Τόσο στα εγκαίνια της έκθεσης αλλά και καθ’ όλη τη διάρκειά της θα συγκεντρώνονται είδη ζωγραφικής (μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, μαρκαδόροι κ.α.) για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Κουτσόχερο, με στόχο οι μαθητές του Εργαστηρίου να μεταδώσουν τη χαρά της εικαστικής έκφρασης και δημιουργίας και σε άλλα παιδιά που εξαιτίας του πολέμου υποχρεώθηκαν να φύγουν από τις πατρίδες τους.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass