ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «TEACHERS4EUROPE 2015 – 2016»

Η Ευρώπη στο επίκεντρο της εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2016 9:01

 

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα υλοποίησε από το σχολικό έτος 2015 - 2016 μια πρωτότυπη και καινοτόμα εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Teachers4Europe 2015 – 2016».

Κεντρικός άξονας της εκπαίδευσης ήταν να δημιουργήσει ένα δίκτυο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που θα έχουν την απαιτούμενη γνώση και ικανότητα να κοινωνούν στους μαθητές τους με τον κατάλληλο τρόπο θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών υποθέσεων, εξελίξεων και προοπτικών.

Στόχος της δράσης είναι να γίνουν γνωστές και κατανοητές στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος ώστε μέσω της παρακολούθησης του προγράμματος , να συμβάλλουν στην προώθηση και διάχυση των γνώσεων και εμπειριών που θα αποκομίσουν σε θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διεκδικώντας έναν κοινό στόχο για την παιδεία στην Ευρώπη.

Η τελετή λήξης των προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, Παπαδημητρίου Άρτεμις, της 11ης Περιφέρειας ν. Λάρισας διοργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: Η εκπαιδευτική δράση "Teachers4Europe 2015-2016", μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί θα συμβάλλουν στην προώθηση και διάχυση των γνώσεων και εμπειριών που θα αποκομίσουν μέσα στα σχολεία που εργάζονται αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Βλάνδος Σταμούλης, εκπαιδευτικός ο οποίος είναι Teachers4Europe Ambassadors στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πραγματοποιήθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η βαθύτερη ενημέρωση και γνωριμία των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών με την ΕΕ και η υποστήριξη της εισαγωγής της ευρωπαϊκής διάστασης στη σχολική τάξη μέσα από δράσεις που θα αξιοποιούν βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας και ΤΠΕ.

«Σκοπεύουμε να ενώσουμε τις εμπειρίες μας, να ανοίξουμε το θέμα σε μια ευρύτερη γνωριμία με πολιτικές της ΕΕ. Η διαμόρφωση του ευρωπαίου πολίτη βασίζεται στην ικανότητά του να εμπλέκεται σε πολύπλοκες διαπροσωπικές σχέσεις και να αναπτύσσει ειδικές δεξιότητες όπως, φιλικές σχέσεις με τους γύρω του, αποδοχή, συνεργασία και ενσυναίσθηση. Για τη λειτουργία και δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζουμε στην εκπαίδευση καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας» σχολίασαν οι διοργανωτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass