Η ΣΟΝΔΛ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΟΛ ΚΑΙ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΟΛ JUNIOR

Με δύο συμφωνικές ορχήστρες ξεκινά η χρονιά

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2016 11:22

Της Νατάσας Πολυγένη

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Λαρισαίων αλλάζει όνομα και επεκτείνεται.

Στο εξής θα φέρει το όνομα «Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας» ενώ δημιουργείται και μια δεύτερη με τον τίτλο «Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας-junior». Ήδη από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ανακοινώθηκε η πρόσκληση για τους μουσικούς που θα πλαισιώσουν τις ορχήστρες και δικαίωμα να υποβάλλουν την αίτησή τους για να ενταχθούν στις ορχήστρες έχουν όλοι οι μουσικοί της Λάρισας και των υπόλοιπων θεσσαλικών πόλεων. Τι οδήγησε όμως τη διοίκηση του ωδείου αλλά και την αντιδημαρχία πολιτισμού, στην απόφαση για μετονομασία της ορχήστρας; Ο διευθυντής του ΔΩΛ κ. Απόστολος Αλεξίου μιλώντας στην «Ε» εξηγεί ότι η Ορχήστρα είχε τον τίτλο «Νέων» εδώ και πολλά χρόνια, πράγμα που δεν αποτυπώνει πλέον με ακρίβεια την παρουσία των παλαιοτέρων μελών. Επιπλέον, η σύσταση μιας ορχήστρας με την ονομασία 'junior' που σημαίνει νέων επιβάλει την αλλαγή ονόματος της ήδη υπάρχουσας ορχήστρας. «Όπως γράφουμε και στην πρόσκληση, η ΣΟΛ θα στελεχώνεται από όσους έχουν ήδη συνεργαστεί ως εκτελεστές της ΣΟΝΔΛ, και ζητούμε να την διευρύνουμε με μουσικούς από όλη την περιφέρεια και (και όχι μόνο). Η τζούνιορ ορχήστρα θα στελεχώνεται από σπουδαστές του ΔΩΛ (υπάρχουν ήδη μαθητικές ορχήστρες στο ωδείο μας, η Μανώλης Καλομοίρης και η Δημήτρης Μητρόπουλος) αλλά και από σπουδαστές ωδείων της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής που δεν έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ορχήστρα διότι φοιτούν σε ωδεία μικρά που δεν μπορούν να δημιουργήσουν τέτοια σύνολα. Η τζούνιορ θα εμφανίζεται και σε δικές της αποκλειστικά συναυλίες αλλά και ως προπομπός της μεγάλης ορχήστρας σε κάποιες εκδηλώσεις».

Αναφορικά με το ποιος θα κατέχει τη θέση του μαέστρου των δύο ορχηστρών, μιας και τα τελευταία χρόνια, το πρόσωπο που έχει συνδεθεί με τη Συμφωνική είναι ο Χρήστος Κτιστάκης, ο κ. Αλεξίου τόνισε ι «η θέση του μαέστρου προκηρύσσεται όπως κάθε χρόνο και όπως επιβάλλεται από το νόμο για όλα τα δημοτικά ωδεία για το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό προσωπικό και θα ζητάμε όπως πάντα άτομο με πολύ υψηλά προσόντα».

Άρα το μόνο που μένει είναι να δούμε ποιος θα αναλάβει τη θέση του μαέστρου.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας ως συνέχεια της ΣΟΝΔΛ (του ΔΩΛ ) καλεί μουσικούς των ειδικοτήτων εγχόρδων, ξυλίνων και χαλκίνων πνευστών να δηλώσουν ενδιαφέρον για τη στελέχωσή της.

• Μουσικοί που έχουν ήδη συνεργασθεί με τη ΣΟΝΔΛ θεωρούνται ήδη μέλη του σχήματος με τη νέα ονομασία.

• Μουσικοί που δεν έχουν συνεργασθεί μέχρι τώρα και επιθυμούν να ενταχθούν στην ορχήστρα

θα πρέπει να λάβουν μέρος σε ακρόαση ενώπιον επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ΔΩΛ κατά την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

• Το πρόγραμμα της ακρόασης θα πρέπει να αποτελείται από 2 έργα ενδεικτικά του επιπέδου σπουδών του κάθε υποψηφίου συνολικής διάρκειας μέχρι 8 λεπτών.

• Η επιτροπή θα μπορεί να διακόπτει την εκτέλεση όταν έχει σχηματίσει γνώμη. Οι μουσικοί που έπαιζαν στη ΣΟΝΔΛ εξαιρούνται από τη διαδικασία.

ΣΟΛ JUNIOR

Το σύνολο τζούνιορ θα λειτουργεί παράλληλα με τη μεγάλη ορχήστρα, και θα αποτελείται από νέους σπουδαστές μουσικής (μέχρι 18 ετών) του ΔΩΛ αλλά και άλλων ωδείων της Λάρισας και της περιφέρειας Θεσσαλίας.

• Η δράση του συνόλου αυτού θα έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των νέων στο παίξιμο συμφωνικής μουσικής και την ολοκλήρωση της μουσικής τους προσωπικότητας μέσα από τις πρόβες και τις εμφανίσεις στο κοινό.

• Οι νέοι που θα στελεχώσουν τη ΣΟΛ τζούνιορ θα επιλεγούν επίσης με τη διαδικασία ακρόασης (δύο έργα διάρκειας μέχρι 5 λεπτών συνολικά).

Αιτήσεις σε μορφή PDF υπάρχουν στο site του ΔΩΛ dodiolar.com και γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dodiolar@yahoo.gr καθώς και στη γραμματεία του ΔΩΛ πλατεία Λαού Λάρισα 41221 τηλ 2410536886 ώρες 9 π.μ.-1 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass