ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ «Ο ΗΧΟΣ ΩΣ ΕΧΕΙ» ΣΤΟ ΔΩΛ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ

Μουσική δωματίου από τη Θεσσαλία στη Βασιλεία!

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2016 9:23

Τα «διαμάντια» του πολιτισμού βρίσκονταν ανέκαθεν στην επαρχία και είναι αχτίδα αισιοδοξίας που τέτοιες ανακαλύψεις πλέον προέρχονται απο το λεγόμενο χώρο της κλασικής μουσικής! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το κουαρτέτο πνευστών «Ὁ Ἦχος ὡς Ἔχει».

Το κουαρτέτο ξύλινων πνευστών, ενίοτε κουιντέτο με την προσθήκη κόρνου, δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία εδώ και μια δεκαετία σε όλη την Ελλάδα ενώ με το ξεκίνημα τη ακαδημαϊκής χρονιάς επεκτείνει τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες και εκτός συνόρων, στην Ελβετία με δύο συναυλίες, την ερχόμενη εβδομάδα. Το σύνολο αποτελείται από τους Τσιαρδάκα Γεώργιο (φλάουτο), Χατζούλη Δημήτριο (όμποε), Κοτρώτσιο Στέλιο (κλαρινέτο), και Αποστολίδου-Καραμανώλη Ευδοξία (φαγκότο), σε έργα κουϊντέτου συνδράμει η κορνίστα Χολέβα Νέλλη και στα έργα με πιάνο ο Νίκος Αδρασκέλας. Το πρόγραμμα των συναυλιών, δίνει φως σε σπάνια έργα μουσικής δωματίου και σε έργα Ελλήνων συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα. Με αφορμή αυτό το μουσικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε χθες συναυλία του συνόλου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Η πρώτη συναυλία στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στην Ευαγγελική εκκλησία, Zwinglihaus, στην Βασιλεία, για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα σταλούν σε πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η δεύτερη συναυλία του συνόλου θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, στην πόλη Λίσταλ, την πρωτεύουσα του καντονιού της Μπάζελ-Λάντσαφτ, στο κέντρο πολιτισμού Kulturscheune. Στις δύο συναυλίες θα παρουσιαστούν το κουιντέτο για πιάνο και πνευστά του Γάλλου συνθέτη Albéric Magnard αριθμός έργου 8, το «Χρονικό της Ηπείρου» του Τάκη Καλογερόπουλου για κουιντέτο, το έργο «viii.1988» του Παναγιώτη Δημόπουλου και το "Rondo Indeciso" της Αθανασίας Κοντού. Τα δυο τελευταία είναι σεξτέτο για πιάνο και πνευστά που γράφτηκαν ειδικά για το σύνολο και θα έχουν την πρεμιέρα τους στην Ελβετία. Ένα πολύ ιδιαίτερο πρόγραμμα που συμβάλλει στην ανάδειξη του σύγχρονου μουσικού πολιτισμού της Ελλάδας και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει τις προσπάθειες ανθρώπων που δημιουργούν έξω από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Φίλων της Ελλάδας στη Βασιλεία και την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass