Έκθεση της Λαρισαίας Σοφίας Καρούμπα στο Μουσείο Μπενάκη

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2016 12:10

Η Λαρισαία εικαστικός Σοφία Καρούμπα, μετά την έκθεση της στο Παρίσι, ετοιμάζεται να εκθέσει φωτογραφίες της στο Μουσείο Μπενάκη(Πειραιώς 138). Η έκθεση υπό τον τίτλο «Αθήνα Θέα» θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα σε επιμέλεια της Γιάννας Ανδρεάδη.

Το συμμετοχικό φωτογραφικό έργο παρουσιάζει μία ανέκδοτη αλλά και οικεία όψη της Αθήνας μέσα από τα παράθυρα και τα διαφορετικά βλέμματα των κατοίκων της. Αποκαλύπτει τον ιδιαίτερο και πολύπλοκο χαρακτήρα της πόλης συνθέτοντας μία συλλογική εικόνα μακριά από τα αναμενόμενα κλισέ. To «Αθήνα Θέα» καλύπτει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα των Αθηνών που περιβάλλεται από το όρος Αιγάλεω, την Πάρνηθα, τηνΠεντέλη, τον Υμηττό και το Σαρωνικό κόλπο. Κάθε προσωπική θέα είναι αποκλειστική και εκφράζει την προσωπική σχέση του καθενός με τη πόλη. Εκθέτοντας αυτές τις νέες απρόσμενες όψεις δημιουργείται μια νέα καταγραφή της πόλης και συμπληρώνεται ένα ανεξάντλητο μωσαϊκό όπου ο καθένας είναι ταυτόχρονα συνδημιουργός αλλά και θεατής.Με την ευκαιρία της έκθεσης κυκλοφορεί το βιβλίο «ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ» /Fenêtres sur Athènes από τις Εκδόσεις Άγρα με 180 φωτογραφίες και κείμενα των Jean-Christophe Bailly, Aude Mathé, Γιάννη Τσιώμη και Ντένη Ζαχαρόπουλου.Η Σοφία Καρούμπα για πολλά χρόνια δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στη Λάρισα σε καταστήματα παιδικών ειδών ενώ το το τελευταίο διάστημα ζει στην Αθήνα αφιερωμένη στο εικαστικό της έργο. Σπούδασε φωτογραφία στην Leica Academy of Athens και παράλληλα εκφράζεται με την ζωγραφική, τις εικαστικές εγκαταστάσεις (installations) και performances. Η τελευταία της performance, που έλαβε χώρα την ημέρα του Δημοψηφίσματος στο βράχο της Ανάφης, συμπεριλήφθηκε στο διεθνές βιβλίο Almanac 2016, ανάμεσα στις 200 καλύτερες performances ανά τον κόσμο. Φυσικό τόπο έκφρασης έχει ορίσει το νησί της άγονης γραμμής Ανάφη, όπου "βρίσκεται" σε εξέλιξη εδώ και πέντε χρόνια το project της "monodialogue", με εικαστικές δράσεις, χωρίς να μπορεί η ίδια να ορίσει τον χρόνο της λήξης του.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass