ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

«Μουσικότροπο» από τον Γενάρη στη Λάρισα

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2016 10:06

Μια διαφορετική μουσική πρόταση, ένας ξεχωριστός τρόπος να έρθουμε κοντά στη μουσική δημιούργησε την ιδέα του Φεστιβάλ «Μουσικότροπο». Το Φεστιβάλ Μουσικότροπο που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Ιανουαρίου έως 12 Φεβρουαρίου 2017 τα Σαββατοκύριακα.

Τα βράδια του Σαββάτου θα γίνονται οι συναυλίες και τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής τα μουσικά σεμινάρια και εργαστήρια. Οι εγγραφές στα σεμινάρια γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ www.mousikotropo.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν όλες τις πληροφορίες και την ειδική φόρμα που χρειάζεται να συμπληρώσουν για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Τα σεμινάρια που θα γίνουν είναι:

Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου, η διδάκτωρ Νιόβη Κλαυδιανού, εξαίρετη σοπράνο και ψυχολόγος, θα παρουσιάσει ένα σεμινάριο, το οποίο δε συναντάμε συχνά και αφορά στο άγχος των μουσικών στη σκηνή. Την πρώτη μέρα θα αναλύσει την κλινική εικόνα του μουσικού σε συνθήκες στρες, και τη δεύτερη μέρα θα γίνει προσομοίωση ακρόασης, με στόχο την απελευθέρωση του μουσικού από συναισθηματικά και νοητικά μπλοκαρίσματα ώστε να γίνει πιο ελαστικός και κατ’ επέκταση δημιουργικός.

Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου, είναι αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους ηλικίας 5-11. Θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και θα κατασκευάσουν μουσικά όργανα από απλά υλικά. Σ’ αυτό το παιχνίδι γνώσης θα πρωταγωνιστήσει η Μάγια Παπαγεωργίου και η Δάφνη Καρελλάκη, φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο της μουσικής.

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου, είναι η μεγάλη έκπληξη! Το πρόγραμμα "η μουσική αγαπά τον αυτισμό" του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύει στη Λάρισα. Θα γίνει ένα βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων αφιερωμένο στα παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού. Με μουσικούς όρους, όπως ταχύτητα, ρυθμός, ένταση και ηχόχρωμα, καλούνται οι συμμετέχοντες να παίξουν το ρόλο του παιδιού και του γονέα. Το εργαστήριο παρουσιάζει η κ. Παναγιωτάκου, μουσικολόγος-μουσικοθεραπεύτρια και συνεργάτες της.

Τέλος, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου, ο διδάκτωρ κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο, μουσικοπαιδαγωγός, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα ταράξει τα νερά. Θα μας βγάλει από την παραδοσιακή διδασκαλία του τύπου «μετάδοση γνώσεων» και θα μας διδάξει δύο νέες αρχές: «μέχρι να χτίσουμε μαζί δεν ξέρω τίποτα» και, «ξεκινάμε από την καλλιέργεια της περιέργειας για τον ήχο». Για το εργαστήριο δεν χρειάζονται μουσικές γνώσεις. Είναι αφιερωμένο στους παιδαγωγούς που αισθάνονται μουσικοί και στους μουσικούς που αισθάνονται παιδαγωγοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass