Indonnation: Η χορωδία είναι in

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2017 20:01

Της Παναγιώτας Φούντα

Όταν το 2012 ο μαέστρος Δημήτρης Κτιστάκης εμπνεύστηκε τη δημιουργία μιας «μοντέρνας» γυναικείας χορωδίας ναι μεν είχε μεγάλα όνειρα αλλά ποτέ δεν φανταζόταν το μέγεθος της επιτυχίας της και την τεράστια αποδοχή που θα γνώριζε από το κοινό.


«Όταν ξεκινήσαμε η Indonnation αποτελούνταν από εννέα κοπέλες» λέει ο εμπνευστής και ιδρυτής της Indonnation, Δημήτρης Κτιστάκης. «Μετά την πρώτη μας εμφάνιση, εντάχθηκαν στο δυναμικό μας άλλες 30, ενώ την πρώτη μας μεγάλη συναυλία παρακολούθησαν περισσότερα από 800 άτομα, αριθμός ρεκόρ νομίζω για τα δεδομένα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας».
Που οφείλεται η επιτυχία; Στο κέφι, στο μεράκι και φυσικά στη σκληρή και συντονισμένη δουλειά, θα πει ο μαέστρος. «Τα κορίτσια που συμμετέχουν στην Indonnation αγαπούν τη μουσική, τον χορό και το τραγούδι και πιστεύουν πραγματικά σε αυτό που κάνουμε. Και ενώ πραγματικά η προσπάθεια που καταβάλουν είναι πραγματικά κοπιαστική, το διασκεδάζουν. Ωστόσο, πέρα από την προσωπική προσπάθεια πολλά από όσα έχει κατακτήσει αυτή η ομάδα ίσως να μην ήταν εφικτά χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του νυν αντιδήμαρχου Πολιτισμού Πάνου Σάπκα και του προέδρου του ΔΩΛ, Απόστολου Αλεξίου».
«Αποτελούμε ένα σύνολο αιχμής και στόχος μας είναι να φέρουμε όλο και περισσότερο κόσμο κοντά στην χορωδιακή μουσική. Η Λάρισα είναι μια πόλη που διαθέτει χορωδιακή κουλτούρα, όμως στόχος μέσα από αυτό το εγχείρημα ήταν και είναι να δείξουμε στο νεανικό κοινό ότι η χορωδιακή μουσική δεν είναι μουσειακό είδος που μυρίζει ναφθαλίνη, αλλά κάτι φρέσκο και διασκεδαστικό».
Και πράγματι είναι ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι στην πιο πρόσφατη συναυλία της Indonnation, που χρειάστηκε να επαναληφθεί καθώς η πρώτη ήταν sold out, τα 42 μέλη της χορωδίας τραγούδησαν και χόρεψαν ακόμη και τραγούδια της Μαντόνα. Όποιος έχει βρεθεί σε κάποια από τις εμφανίσεις του σχήματος γνωρίζει καλά ότι πρόκειται να παρακολουθήσει ένα φαντασμαγορικό σόου, που όμοιο του σίγουρα δεν έχει δει, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.
Η επιλογή του ρεπερτορίου θα γίνεται από τον μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη αλλά και από το καλλιτεχνικό συμβούλιο, που αποτελείται από τις Αμαλία Σδρόλια, Θεοδώρα…, Φρόσω Κτιστάκη και Κωνσταντίνα Κουκολίτσιου.
Επίσημες οντισιόν πραγματοποιούνται κάθε Σεπτέμβρη, όμως η Indonnation είναι πάντοτε ανοιχτή σε νέα μέλη, σε κοπέλες που αγαπούν τη μουσική και έχουν όρεξη για δουλειά. Φυσικά, δεν πρόκειται για μια επαγγελματική χορωδία, όμως τα μέλη της ασχολούνται με το τραγούδι συστηματικά, ακολουθούν μεθοδική εκπαίδευση και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από επαγγελματίες.
Ηλικιακό όριο για να συμμετάσχει κάποια καλλίφωνη κυρία στη χορωδία δεν υπάρχει. Σήμερα, το νεότερο μέλος είναι 18 ετών και το μεγαλύτερο 42. Προϋπόθεση εκτός από την πολύ καλή φωνή και κάποιες βασικές γνώσεις μουσικής είναι η ευχέρεια στην κίνηση και στον χορό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass