«Σε περιβάλλον Μπλε» στον Αγιόκαμπο

Δημοσίευση: 02 Ιαν 2017 12:18 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Ιαν 2017 13:31

Έξω παγωνιά, χειμώνας κανονικός. Η θάλασσα με κύματα, και ο αέρας πολλών - πολλών μποφόρ. Αλλιώτικο το κλίμα εντός της αίθουσας στο «Old School».

Όλα ήταν διαφορετικά, όλα ήταν εξαιρετικά: Υποδειγματική υποδοχή, ευχάριστη παραμονή των επισκεπτών, περιποίηση με εδέσματα και κρασάκι, οικεία και φιλική η ατμόσφαιρα στις παρέες των φιλότεχνων, ποιοτική μουσική, θερμά λόγια, φιλοφρονήσεις, κριτική για τα έργα και τα χρώματα, έντονο ενδιαφέρον για ουσιαστική θέαση και προσέγγιση του εικαστικού γεγονότος. Αυτή ήταν η γενική εικόνα και έτσι κύλησε το απόγευμα στις 29 Δεκέμβρη 2016, στον Αγιόκαμπο, στα παράλια του Δήμου Αγιάς στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Καλτσά με τίτλο: «Σε περιβάλλον μπλε». Η παραπάνω έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως 20 Ιανουαρίου 2017.

Στο έργο και στην προσωπικότητα του αρχιτέκτονα – ζωγράφου Νίκου Καλτσά αναφέρθηκαν   ο πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών – Ηθοποιός κ. Γιουρούκης Αργύρης, ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας Αντώνης, ο ιατρός κ. Σάπκας Γιάννης, και ο επιχειρηματίας κ. Χασιώτης Δημήτρης. Όσον αφορά τα πολύμορφα ζωγραφικά εκθέματα του Νίκου Καλτσά, αυτό που ξεπηδά από μέσα τους είναι τα ενεργητικά πεδία όπου συντελούνται γεγονότα, είναι τα τοπία, ο χώρος ο φυσικός, ο αέναος, ο φανταστικός, ο δυνητικός, ο ζωγραφικός, ο αφαιρετικός.  Το εικαστικό τους αφήγημα ακολουθεί διαδρομές, επίπεδα, περιβλήματα, εδάφη, με συγκρούσεις με συγκινήσεις, με προεκτάσεις δομικές τόσο σε τόπους γήινους, όσο και σε τόπους νόησης. Τελικά τι βλέπουν και τα εισπράττουν τα μάτια; Έργα που συνθέτουν, ένα συνεχές παιχνίδι χρωμάτων και σχημάτων. Γραμμές, σχέδια, εικόνες, περιβάλλον που δημιουργούν μια αίσθηση πάλης, διεκδίκησης, ανάμεσα στο υλικό και στο άυλο. Στα έργα ξαφνιάζουν, αλλά μ’ έναν τρόπο αθόρυβο, το στοιχείο της έκπληξης, του αυθορμητισμού, του απρόβλεπτου και του αναπάντεχου. Χωρίς πολλά λόγια και κηρύγματα, προκύπτουν συνεχείς αυτοσχεδιασμοί, συσχετισμοί και στερεές φόρμες. Πάντως, σίγουρα είναι έργα ζωγραφικής εκφραστικά με συνθέσεις που αποπνέουν δύναμη, ακολουθούν τη δική τους τεχνοτροπία και ελευθερία προκαλώντας θαυμασμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass