«Τέχνη και Ιατρική» στη Δημοτική Πινακοθήκη

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2017 13:35

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Λύσεις και Αναλύσεις» του εικαστικού και καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Κώστα Σπυρόπουλου, η οποία συνεχίζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα εκδήλωση με θέμα «Τέχνη και Ιατρική». Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Εικαστική Ανατομία».


Το ανθρώπινο σώμα αποτελούσε πάντα ένα συναρπαστικό αντικείμενο έρευνας, στην προσπάθεια να κατανοήσουμε καλύτερα ποιοι είμαστε και που ανήκουμε. Η κατανόηση και η παρατήρησή του αποτέλεσαν μια απαραίτητη διαδικασία για τους γιατρούς και τους καλλιτέχνες. Η απεικόνιση των μελών του ανθρωπίνου σώματος μέσα από πίνακες του Ντα Βίντσι βοήθησε την καλύτερη γνώση του ανθρωπίνου σώματος. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας του, Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος θα αναπτύξει  τα θέματα που διαπραγματεύεται, όπως:  αρμονία και ομορφιά του ανθρώπινου σώματος, αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτηση της επιστήμης και της τέχνης κ.ά. Επίσης, ο Κώστας  Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα αναπτύξει το θέμα «Η φυματίωση στην τέχνη. Η νόσος όπως απεικονίζεται  σε έργα διάσημων ζωγράφων». Κατά την διάρκεια της ομιλίας θα αναλυθεί με την συνδρομή οπτικού υλικού, η σχέση Ιατρικής και Τέχνης.
Συντονίζει η Ιφιγένεια Σδούκου, εικαστικός. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με σαξόφωνο o Θοδωρής Ραπανάς.
Ξενάγηση στην έκθεση «Λύσεις και Αναλύσεις» θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass