Καλλιτεχνικό δρώμενο για τη διατροφή και τον πολιτισμό

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017 12:56

Ο Σύλλογος Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, στο πλαίσιο των δράσεων του 2oυ Φεστιβάλ Open Nights (σ)ΤΡΟΦΗ, που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας και η ομάδα χορού OFF ART, παρουσιάζουν αύριο στις 8μ.μ. στο ΟΥΗΛ, εκδήλωση με τίτλο: «Η επίδραση της διατροφής στον ελληνικό πολιτισμό».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης  περιλαμβάνει:
Performances από την ομάδα χορού OFF ART, Ελένη Καφφέ -χορός, Μενέλαος Τζαφέτας -hang drum, Θεοδώρα Αραμπατζή -χορός,
-εισήγηση με θέμα την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και η σημασία της μεσογειακής διατροφής στον ελληνικό πολιτισμό, Κανελοπούλου Διονυσία-Πολιτισμολόγος
-εικονική παρουσίαση εκθεμάτων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, που αφορούν στις διαχρονικές διατροφικές συνήθειες της περιοχής μας και εισήγηση με θέμα «Διατροφικές συνήθειες κατά την Αρχαιότητα», από τον Αρχαιολόγο Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη, Επίτιμο διευθυντή Αρχαιοτήτων Υπουργείου Πολιτισμού
-προβολή και ανάλυση 4 ταινιών μικρού μήκους, που έχουν προβληθεί στο Φεστιβάλ Δράμας, με θέμα τα πολιτισμικά φαινόμενα που αναδύονται μέσα από το διατροφικό μας πολιτισμό, από τον Πολιτισμολόγο Σακκά Βασίλη. Το πρόγραμμα των ταινιών έχει ως εξής: «I am gay», Νικόλας Κολοβός (2008), 14, «Δείπνο για λίγους», Νάσος Βακάλης (2014), 10, «Ψωμί και ελιές», Αλεξάντερ Γιάσικ-Ιορδάνης Ορφανίδης (2014), 29΄  και «Ο Σπόρος», Ιφιγένεια Κοτσώνη (2015), 15΄. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass