ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Ελληνικός πολιτισμός και διατροφή

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2017 16:20

Ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό δρώμενο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ.

Η επίδραση της διατροφής στον ελληνικό πολιτισμού, ήταν ο κεντρικός άξονας της εκδήλωσης που περιελάμβανε χοροθέατρο, εισηγήσεις και προβολές ταινιών. Η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, έγινε στο πλαίσιο των δράσεων του 2oυ Φεστιβάλ Open Nights (σ)ΤΡΟΦΗ. Αφού παρουσιάστηκε χορευτικό δρώμενο από την ομάδα χορού «Off Art», το κοινό παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα εισήγηση με θέμα την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη σημασία της μεσογειακής διατροφής στον ελληνικό πολιτισμό, από την πολιτισμολόγο κ. Κανελοπούλου Διονυσία. Στη συνέχεια ο επίτιμος διευθυντής Αρχαιοτήτων Υπουργείου Πολιτισμού-αρχαιολόγος Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης παρουσίασε μέσω εικόνων εκθέματα του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, που αφορούν στις διαχρονικές διατροφικές συνήθειες της Θεσσαλίας και μίλησε για τις διατροφικές συνήθειες κατά την αρχαιότητα». Η βραδιά έκλεισε με προβολή και ανάλυση τεσσάρων ταινιών μικρού μήκους, που έχουν προβληθεί στο Φεστιβάλ Δράμας, με θέμα τα πολιτισμικά φαινόμενα που αναδύονται μέσα από το διατροφικό μας πολιτισμό, από τον Πολιτισμολόγο Σακκά Βασίλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass