ΓΙΑ ΤΟ 1ο FASHION FILM FESTIVAL

1ο Fashion Film Festival στη Λάρισα με προσκεκλημένο τον Λ. Γαβαλά

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2017 9:00 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Φεβ 2017 9:27

To 1ο fashion film festival διοργανώνεται στη Λάρισα 21, 22, 23 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που στοχεύει μέσα από τις ταινίες να παρουσιάσει τον κόσμο της μόδας, όχι ως επίδειξη και προβολή των τάσεων της μόδας, αλλά καταγράφοντας τη σχέση της μόδας με τον Κινηματογράφο και την αλληλεπίδρασή τους προς το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η ιδέα της διοργάνωσης ενός Fashion film festival, δημιουργήθηκε και ανακοινώθηκε ως προγραμματισμός στο τελευταίο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας 2016. Έχοντας ως βάση την τεχνογνωσία διοργάνωσης φεστιβάλ που έχει ήδη αποκτηθεί, το Fashion film festival 2017 υλοποιείται με τη συνεργασία της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και πολλών εθελοντών. Έχει τη φιλοδοξία να αποτελέσει την αρχή ενός θεσμού, μοναδικού στην Ελλάδα και από τους λίγους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι ταινίες που θα προβληθούν τόσο στα αφιερώματα όσο και στο διαγωνιστικό με 31 συμμετοχές από όλα τα μέρη του κόσμου, παρουσιάζουν την εικόνα του παρασκηνίου της μόδας, των ανθρώπων που εργάζονται πίσω από τα φώτα, αλλά και των τάσεων στο βαθμό που αυτές γίνονται πρότυπα και επιβάλλονται μέσα από τα ΜΜΕ. Ο κινηματογράφος από την πλευρά του δημιουργεί και αυτός πρότυπα τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται τόσο στον εμπορικό κόσμο όσο και στην καθημερινότητα, ενώ αντίστοιχα διάσημοι σχεδιαστές έχουν επιβάλει και έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές. Πόσο, λοιπόν, εμπορεύσιμες είναι οι στυλιστικές τάσεις στον κινηματογράφο, ή πόσο ο τελευταίος καταγράφει και επηρεάζεται από τις τάσεις της εποχής;

Οργανωτικά το 1ο fashion film festival που λειτουργεί και ως προφεστιβαλική εκδήλωση του Διεθνούς Κινηματογραφικού φεστιβάλ Λάρισας θα περιλαμβάνει, συζητήσεις, εργαστήρια και προβολές.

 Η κεντρική συζήτηση με θέμα τη διαλεκτική σχέση κινηματογραφικών και εμπορικών προτύπων και στη συνέχεια την επίδρασή τους στην κοινωνία θα γίνει την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 8 το βράδυ στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Για την εμπορική πλευρά της μόδας θα μιλήσει ο κ. Λάκης Γαβαλάς, αντιπρόσωπος μεγάλων οίκων μόδας, ενώ στο θέμα του κινηματογραφικού ρούχου και όχι μόνο, ο στυλίστας- ενδυματολόγος, Γιώργος Λιμναίος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Άκυς Μητσιούλης.

 Στη συνέχεια στη δεξίωση που θα ακολουθήσει οι διοργανωτές θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τόσο τους στόχους όσο και το πρόγραμμα του νέου Φεστιβάλ.

 Θα προηγηθεί εργαστήριο με ελεύθερη είσοδο με θέμα : «θρυλικές κυρίες της μικρής και της μεγάλης οθόνης» από την Παρασκευή Μπασιούκα και την Ευαγγελία Ντάγκαλου. ( Δηλώσεις συμμετοχής στο εργαστήριο : artfools.symmetoxes@gmail.com )

 Για τις δύο επόμενες ημέρες το φεστιβάλ θα μεταφερθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας το οποίο είναι και συνδιοργανωτής του fashion film festival, με προβολές σχετικών ταινιών και συζήτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass