ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

«Αγριμικά: Why Look At Animals?»

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2017 12:04

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Ένα σημείο στο κέντρο», η οποία συνεχίζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Βιβλιοθήκης του μουσείου, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ώρα 7 το απόγευμα, η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παπαδημητρίου με τίτλο «Αγριμικά: Why Look At Animals?».

Αγριμικά είναι η ελληνική λέξη για τα ζώα που δε μπορούν να εξημερωθούν. Αλεπούδες, κουνέλια, αγριογούρουνα. Αγριμικά αποκαλούσαν και τους αρχηγούς της αντίστασης κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα προκαλεί πολλές ανησυχίες που κυμαίνονται από την πολιτική και την ιστορία την οικονομία και τις παραδόσεις, την ηθική και την αισθητική, τον φόβο του ξένου και του ακατανόητου. Είναι ένα όχημα η σκέψη αυτή, για μια σύγχρονη αλληγορία του θηρίου που ανθίσταται να γίνει ιδιοκτησία μας.

Why Look At Animals? (Αγριμικά. Γιατί να κοιτάξουμε τα ζώα;) της Μαρίας Παπαδημητρίου. Το βιβλίο υπήρξε βασικό τμήμα της Ελληνικής εκπροσώπησης στη 55η μπιενάλε της Βενετίας και αποτελεί μια πολυδιάστατη μελέτη των Αγριμικών που εκτείνεται από την αλληγορία στην ιστορία και από την ηθική στην αισθητική.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο - μάθημα μέσα στο χώρο της έκθεσης «Ένα σημείο στο κέντρο» σε φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και ανοιχτή ξενάγηση στο κοινό από τον επιμελητή της έκθεσης κ. Αλέξιο Παπαζαχαρία.

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass