Με Λάκη Γαβαλά ξεκινά το 1ο Fashion film festival

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2017 11:49

Ξεκινά σήμερα στη Λάρισα τo 1ο fashion film festival που θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που στοχεύει μέσα από τις ταινίες να παρουσιάσει τον κόσμο της μόδας, όχι ως επίδειξη και προβολή των τάσεων της μόδας, αλλά καταγράφοντας τη σχέση της μόδας με τον Κινηματογράφο και την αλληλεπίδρασή τους προς το κοινωνικό γίγνεσθαι.  

  Το Φεστιβάλ ανοίγει σήμερα επίσημα στις 8:45 μ.μ. στο θέατρο ΟΥΗΛ με την κεντρική εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: «  Διαλεκτική σχέση κινηματογραφικών και προτύπων μόδας και επίδρασή τους στην κοινωνία». Ο κινηματογράφος δημιουργεί πρότυπα τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται τόσο στον εμπορικό κόσμο όσο και στην καθημερινότητα, ενώ αντίστοιχα διάσημοι σχεδιαστές έχουν επιβάλει και έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές. Πόσο λοιπόν εμπορεύσιμες  είναι οι στυλιστικές τάσεις στον κινηματογράφο,ή πόσο ο τελευταίος καταγράφει και επηρεάζεται από τις τάσεις της εποχής;
Για την εμπορική πλευρά της μόδας θα μιλήσει ο κ. Λάκης Γαβαλάς ,αντιπρόσωπος μεγάλων οίκων μόδας ,  ενώ στο θέμα του κινηματογραφικού ρούχου και όχι μόνο, θα αναφερθεί ο σχεδιαστής - ενδυματολόγος, Γιώργος Λιμναίος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. ΄Ακυς Μητσιούλης. Στη συνέχεια σε μια μικρή δεξίωση στην οποία θα προσφερθεί ποτό και με μουσική από τον σαξοφωνίστα Γιώργο Βασδέκη και τον πιανίστα Βασίλη Γκέκα, οι διοργανωτές θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τόσο τους στόχους όσο και το πρόγραμμα του νέου Φεστιβάλ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Για τις δύο επόμενες ημέρες το φεστιβάλ θα μεταφερθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας το οποίο είναι και συνδιοργανωτής του fashion film festival, με προβολές σχετικών ταινιών και συζήτηση.

Νωρίτερα, στις 6.30μ.μ. ενα πρωτότυπο εργαστήριο στα πλαίσια και  στο πνεύμα του fashion film festival θα γίνει με τίτλο  «Αναβίωση θρυλικών κυριών της μικρής και μεγάλης οθόνης» .  Σ αυτό το εργαστήριο θα αναβιώσουν επί σκηνής τρεις θρυλικές κύριες που άφησαν εποχή με το στυλ τους και έγιναν πρότυπα ομορφιάς μόδας. Μπασιούκα Παρασκευή στο μακιγιάζ και το Styling και η Ευαγγελία Ντάγκαλου hair style,  στο χτένισμα.
Οργανωτικά το 1ο fashion film festival που λειτουργεί και ως προφεστιβαλική εκδήλωση του Διεθνούς Κινηματογραφικού φεστιβάλ Λάρισας θα περιλαμβάνει, συζητήσεις, εργαστήρια και προβολές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass